Legendárny album Bílé Vánoce Karla Gotta vyšiel v reedícii po 40 rokoch

NETKY.SK • 25 December 2022, 17:00 • 2 min
Legendárny album Bílé Vánoce Karla Gotta vyšiel v reedícii po 40 rokoch

BRATISLAVA - V reedícii po 40 rokoch od prvého vydania vychádza LP aj CD legendárneho Karla Gotta s názvom Bílé Vánoce. Gottov druhý vianočný album (prvý pod názvom Vánoce ve zlaté Praze vyšiel v roku 1969) dostal názov podľa jedného z najslávnejších amerických vianočných piesní White Christmas.

slovakia

left justify in out

Prvé tri piesne sú prevzaté americké skladby White Christmas, O Holy Night a Blue Christmas s českým textami Jaroslava Moravca, Iva Fischera a Miroslava Černého, ďalšie štyri z domáceho autorského pera Ladislava Štaidla, Jiřího Vinařického aj samotného Karla Gotta. Druhá strana LP platne ponúka desať vianočných ľudových piesní, medzi nimi Štědrý večer nastal, Nesem vám noviny či Bratři já jsem slyšel. V sprievode Orchestra Ladislava Štaidla ale tiež zborov Bambini di Praga a Pavla Kühna, platňu nahrával Gott od septembra 1981 do apríla 1982 v štúdiu Supraphonu Mozarteum. Deväť bonusových skladieb na CD predstavuje tematické a časové rozšírenie z rokov 1972 až 2020. Prinášajú jednak ďalšie svetové i domáce nové songy, ale aj klasickú Tichú noc, duet s Luciou Bílou, Čas vánoční s Luciou Vondráčkovou a Andělskou s dcérou Charlotte Ellou. Úplne posledný bonus je mimoriadny. Skladba Richarda Krajča Vánoční totiž vyšla až rok po Gottovej smrti na albume Halywůd skupiny Kryštof. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona