Grécke úrady uviedli, že sa podarilo zachrániť 90 migrantov blízko ostrova Amorgos

NETKY.SK • 18 August 2023, 17:00 • 2 min
Grécke úrady uviedli, že sa podarilo zachrániť 90 migrantov blízko ostrova Amorgos

ATÉNY - Plachetnica s 90 migrantmi na palube sa približne 18 kilometrov juhovýchodne od gréckeho ostrova Amorgos dostala do problémov. Okoloidúcim lodiam a hliadkovacím plavidlám sa podarilo všetkých zachrániť.

slovakia

left justify in out

Grécka verejnoprávna televízia ERT doplnila, že zachránených migrantov premiestnili do registračného a prijímacieho tábora na ostrove Leros. Utečenci pravdepodobne pochádzajú z rôznych krajín Blízkeho východu a Afriky. Agentúra DPA upozorňuje, že grécke ministerstvo pre migráciu v uplynulých týždňoch zaznamenalo zvýšený počet osôb prichádzajúcich do Grécka z tureckého pobrežia Egejského mora.

 

V polovici augusta sa podľa oficiálnych údajov v prijímacích centrách na ostrovoch Lesbos, Chios, Samos, Leros a Kos nachádzalo takmer 6670 migrantov. V porovnaní s vlaňajším augustom je tento počet viac ako dvojnásobný. Prevádzačské gangy privážajú do Talianska, Grécka či na Cyprus utečencov z Turecka, Libanonu, Sýrie, Egypta či Líbye. Migranti im za túto službu platia od 500 do 7000 eur v závislosti od vzdialenosti, uvádza grécka polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: AP Photo / Panagiotis Balaskas (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies