Kolóna športových áut vyzbierala pre detských pacientov vyše 50.000 eur

NETKY.SK • 28 August 2023, 20:00 • 2 min
Kolóna športových áut vyzbierala pre detských pacientov vyše 50.000 eur

Banská Bystrica - Rekordných vyše 50.000 eur sa podarilo vyzbierať na námestiach počas charitatívneho podujatia Rally Radosti, ktoré v uplynulých dňoch prinieslo kolónu športových áut do siedmich slovenských miest. Vyzbierané financie tento rok poputujú do detskej nemocnice v Banskej Bystrici, zbierku je možné podporiť do konca septembra.

slovakia

left justify in out

Kolóna približne 50 športových a superšportových vozidiel sa počas uplynulého víkendu zastavila v Bratislave, Košiciach, Poprade, Žiline, Martine, Nitre i v Banskej Bystrici. Na charitatívnom podujatí sa podarilo vyzbierať sumu 51.175,38 eura. "Vidieť takéto autá, môcť si do nich sadnúť či stlačiť plynový pedál a nechať zarevať obrovské motory, to je pre mnohých ľudí často splnený sen a my sme radi, že im ho môžeme takto sprostredkovať," uviedol predseda občianskeho združenia Rally Radosti Peter Jakabovič. Cieľom aktuálneho ročníka podujatia je pomôcť detským pacientom odkázaným na rehabilitačnú pomoc. Vyzbierané financie budú použité na rekonštrukciu a vybudovanie rehabilitačného priestoru v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Zbierka pokračuje až do 30. septembra, verejnosť môže prispieť na transparentný účet alebo prostredníctvom darcovskej SMS správy. Všetky potrebné informácie je možné nájsť na webovej stránke www.rallyradosti.sk. "Na rekonštrukciu budeme síce potrebovať o niečo vyššiu sumu, ako sa podarilo vyzbierať na námestiach, no veríme, že sa nám podarí zrealizovať náš sen a pripraviť pre deti, ktoré potrebujú rehabilitácie po náročných operáciách, priestor, v ktorom sa budú cítiť dobre a bude im poskytnutá špičková starostlivosť, aby sa mohli čoskoro zaradiť späť do bežného života," dodal Jakabovič. TASR o tom informovali organizátori podujatia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: FB rally radosti
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies