V súvislosti s krádežou kráľovských klenotov obvinili jedného podozrivého

NETKY.SK • 17 Január 2019, 17:40 • 2 min
V súvislosti s krádežou kráľovských klenotov obvinili jedného podozrivého

KODAŇ - Vo Švédsku vo štvrtok obvinili 22-ročného muža z ukradnutia kráľovského pokladu v hodnote 65 miliónov korún (6,3 milióna eur), ktorý zmizol z katedrály v meste Strängnäs.

slovakia

left justify in out

Dve koruny a kráľovské jablko, ktoré použili pri pohrebe kráľa Karola IX. a kráľovnej Kristiny, odcudzili 31. júla a zatiaľ sa ich nepodarilo nájsť. Polícia predpokladá, že insígnie ukradli dvaja muži. Druhý podozrivý je tiež vo väzbe, zatiaľ ho však neobvinili.

 

"Nemôžeme vylúčiť, že predmety už nie sú vo Švédsku," uviedol v tejto súvislosti vo štvrtok policajný vyšetrovateľ Filippo Bassini.

DNA obvineného našli na mieste činu i na jednom z bicyklov, ktoré použili páchatelia pri úteku. Neskôr zlodeji pokračovali v úteku v motorovom člne cez rozsiahly systém jazier západne od Štokholmu. Obvinený muž podľa prokuratúry tvrdí, že je nevinný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies