VIDEO Príbeh ako z rozprávky Kniha džunglí, dievčatko žilo v pralese s opicami

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 09:16 • 2 min
VIDEO Príbeh ako z rozprávky Kniha džunglí, dievčatko žilo v pralese s opicami

NAÍ DILLÍ - V indickej prírodnej rezervácii objavili dievčatko, ktoré zrejme od narodenia žilo so skupinou opíc. Polícia teraz zisťuje jeho totožnosť.

slovakia

left justify in out

Dieťa nevedelo jesť rukami a potravu prijímalo priamo zo zeme. Chodilo prikrčené podobne ako opice a nevie ani rozprávať. Jej vek odhadujú na desať až 12 rokov. Keď dieťa v januári našli, nemalo na sebe žiadne oblečenie a bolo podvyživené. O objavení tejto "lesnej víly" informoval podľa agentúry AP lekár štátnej nemocnice v meste Bahrajč v severoindickom štáte Uttarpradéš.

 

 

Počas pobytu v nemocnici, dievčatko začali učiť ľudskému správaniu, začalo chodiť a jesť pomocou rúk. Podľa lekárov ešte stále nevie rozprávať, ale rozumie, čo sa jej povie "a dokonca sa aj usmieva"Dievča potulujúce sa s opicami zbadali podľa miestneho policajta ako prví drevorubači. Zvieratá malé človieča brali ako člena svorky. Zdalo sa im, že sa v ich spoločnosti dokonca cíti bezpečne. Keď sa dievča pokúsili odobrať, opice ich odohnali.

 

Neskôr dievča zbadal v prírodnej rezervácii iný policajt. Keď sa pokúsil k dievčatku priblížiť, opice naňho zaútočili, ale do dlhšej námahe sa mu podarilo ho odniesť do auta. Kým sa nezistí totožnosť dieťaťa, umiestnia ho do detského domova.

 

Podľa denníka Times of India dostalo dieťa prezývku "Mauglího dievča". Polícia pripúšťa aj verziu, že rodičia dieťa opustili.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies