Rada Európy znižuje financovanie kvôli odchodu Ruska

NETKY.SK • 24 Január 2019, 20:58 • 2 min
Rada Európy znižuje financovanie kvôli odchodu Ruska

MOSKVA - Rada Európy vyjadrila svoju pripravenosť znížiť financovanie svojej vlastnej činnosti a iniciovať znižovanie počtu zamestnancov v dôsledku odmietnutia Ruskej federácie previesť do rozpočtu organizácie 30 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Bolo to potvrdené najmä oficiálnym zástupcom generálneho tajomníka Rady Európy Danielom Heltgenom, pričom konštatuje, že organizácia sa v súčasnosti zaoberá výpočtom presnej sumy zníženia financovania.

 

Predtým v Štátnej dume vyhlásili, že Rusko už nemá v úmysle prispievať do Rady Európy, pretože v tomto roku Moskva neposiela delegáciu. Toto rozhodnutie bolo prijaté na schôdzi parlamentného zhromaždenia.

     

Pozoruhodné ale je, že niektorí delegáti Parlamentného zhromaždenia podporili pozíciu Ruska. Napríklad zástupca Talianskej republiky Alvize Maniero ostro kritizoval protiruské rozhodnutie a vyjadril sklamanie, že delegácia v Rusku nebude v zostave.

 

Zákaz účasti ruských delegátov na hlasovaní v Rade Európy bolo založené v roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies