V Primaciálnom paláci dnes otvárajú detské vianočné dielne

NETKY.SK • 12 December 2014, 13:56 • 2 min
V Primaciálnom paláci dnes otvárajú detské vianočné dielne

BRATISLAVA - Vianočné darčeky či ozdoby z rôznych materiálov si môžu deti v týchto dňoch vlastnoručne vyrobiť v detských vianočných dielňach v Justiho sieni Primaciálneho paláca v Bratislave. Detské vianočné dielne organizuje bratislavská radnica v rámci podujatia Vianoce v meste.

slovakia

left justify in out

Otvorené budú od dnes až do nedele (14. decembra) v čase od 10:00 do 18:00. Vstup na podujatie je bezplatný. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.

 

Malých návštevníkov vo vianočných dielňach privítajú učitelia a žiaci z 11 bratislavských základných umeleckých škôl a piatich centier voľného času, ktorí si pre deti a ich rodičov pripravili ukážky výtvarných prác i rôznych výtvarných techník. Tie si budú môcť detičky aj vyskúšať a vlastnoručne si vyrobiť darčeky či vianočné ozdoby z drôtu, vosku, papiera, hliny, lesných plodov, korálok či skla. "Cieľom podujatia je aktívne zapojiť mladých návštevníkov do tvorby vianočných darčekov, ozdôb a drobných predmetov s vianočnou tematikou a tiež podporiť ich zručnosti a fantáziu," priblížila myšlienku akcie Halušková. 

 

Detské vianočné dielne v Primaciálnom paláci sú súčasťou podujatia Vianoce v meste 2014, ktoré pripravila bratislavská radnica. Súčasťou podujatia sú aj tradičné vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí, Vianočný bazár v Starej tržnici či vianočné koncerty a kultúrne podujatia. V rámci Vianoc v meste sa už tento rok konala napríklad charitatívna Vianočná kvapka krvi a okrem stromčeka na Hlavnom námestí rozsvietili aj ten pod bránou Primaciálneho paláca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies