V Prievidzi evidujú zvýšený záujem o vydanie hlasovacích preukazov

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 12:30 • 2 min
V  Prievidzi evidujú zvýšený záujem o vydanie hlasovacích preukazov

Prievidza- Slováci sa čo nevidieť pohrnú k volebným urnám, v okresnom meste ich viacero neodvolí osobne

slovakia

left justify in out

Už o pár týždňov Slováci pristúpia k volebným urnám. Predčasné parlamentné voľby sa budú konať 30. septembra 2023. Svoj hlas možno dať osobnou návštevou volebnej miestnosti v mieste trvalého bydliska alebo aj v niektorom inom meste či obci. Ak vopred viete, že sa počas volebnej soboty nebudete zdržiavať doma, vybavte si hlasovací preukaz. V okresnom meste Prievidza registrujú o ne zvýšený záujem. 

 

 

Radnica eviduje zvýšený záujem o vydanie hlasovacích preukazov, zriadila i novú e-mailovú adresu, na ktorú sa obyvatelia môžu obrátiť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

 

"Zvýšený záujem o vydávanie hlasovacích preukazov eviduje mesto v posledných dňoch. Preto sme sa rozhodli zriadiť novú e-mailovú adresu hlasovacipreukaz@prievidza.sk, kde sa občania môžu so žiadosťami obracať," uviedla Krajčiová. O vydanie hlasovacieho preukazu môže podľa nej požiadať volič, ktorý má trvalý pobyt v meste Prievidza a v deň konania volieb nebude môcť voliť v mieste svojho trvalého pobytu vo volebnom okrsku, kde je zapísaný.

"Hlasovací preukaz oprávňuje na zápis do zoznamu voličov v ktoromkoľvek volebnom okrsku na území SR, aj vo volebnom okrsku, v ktorom bol pred vydaním hlasovacieho preukazu zapísaný v zozname voličov," pripomenula.

 

"V podstránke samospráva/voľby a referendá nájdu voliči informácie o utvorení volebných okrskov a určení volebných miestností či návod, ako a kde požiadať o možnosť voľby zo zahraničia," dodala Krajčiová. Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán alebo hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies