Británia prehráva boj s koronavírusom, hovorí sa už o tretej vlne

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 20:38 • 2 min
Británia prehráva boj s koronavírusom, hovorí sa už o tretej vlne

LONDÝN - Počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v Spojenom kráľovstve v ostatnom období prudko stúpol. Odborníci upozorňujú, že v krajine sa začína tretia vlna pandémie koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok v Británii potvrdili 11 007 nových prípadov, čo je najvyšší denný prírastok od 19. februára, keď zaznamenali 12 027 nakazených.

 

Koronavírus ničí Britániu! Denný počet nových prípadov je najvyšší od konca februára


Po tom, ako sa počty infekcií nedávno podarilo stabilizovať okolo dvoch tisíc denne, začali úrady rapídne uvoľňovať pandemické obmedzenia. Podľa expertov sa v Británii v ostatnom čase rozmáha predovšetkým indický variant koronavírusu, ktorý je o 40 až 80 percent nákazlivejší ako britská mutácia. Väčšinu nových prípadov tvoria mladšie vekové skupiny, ktoré ešte nestihli zaočkovať.

 

img


V Spojenom kráľovstve plánovali na budúci týždeň zrušiť posledné pandemické obmedzenia, no vzhľadom na nárast ochorení britský premiér Boris Johnson v pondelok odložil tento krok do 19. júla a uviedol, že v krajine musia dovtedy zaočkovať čo najviac ľudí.

 

Vo Veľkej Británii zúri indický variant koronavírusu. Zrušenie pandemických opatrení je odložené

 

Vyslovil nádej, že do 19. júla budú kompletne zaočkované dve tretiny dospelej britskej populácie, vrátane všetkých osôb nad 50 rokov.

Mnohí konzervatívnej britskej vláde vyčítajú, že konala príliš pomaly pri zavádzaní prísnych karanténnych opatrení vzťahujúcich sa na všetkých cestujúcich z Indie. To podľa nich spôsobilo rozšírenie variantu delta do Veľkej Británie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona