Skupina Puding pani Elvisovej predstavuje videoklip k novinke Svetová

NETKY.SK • 10 August 2023, 12:36 • 2 min
Skupina Puding pani Elvisovej predstavuje videoklip k novinke Svetová

BRATISLAVA - Skupina Puding pani Elvisovej pokračuje s vydávaním nových singlov a videoklipov z pripravovaného albumu. Tentokrát uvádzajú novinku s názvom Svetová spolu s videoklipom, ktorý vznikal v štyroch rôznych krajinách a šiestich mestách.

slovakia

left justify in out

 "Asi nie sme jediní, ktorí si všimli, že koľko rôznych svetov u nás dokáže koexistovať na reklamných plochách ako napríklad svet kobercov, svet nápojov či svet záhradných stoličiek, ale možno sme prví, ktorí o tom napísali pesničku. Je to smiešne a trochu tragikomické zároveň," hovorí o inšpirácii ku vzniku novej skladby člen skupiny Peter "Pino" Ungvölgyi. Videoklip vznikal opäť v réžii samotnej kapely a bol nakrúcaný na mobil.

"Pôvodná predstava bola, že natočíme video, v ktorom bude hlavným motívom vizuálny smog, ale keď sme si pozreli prvú pracovnú verziu, museli sme to zavrhnúť, lebo sme sa nedokázali pozerať na to, aké je to škaredé. Nakoniec sme sa dohodli, že to vezmeme do svojich rúk a každý natočí svoj part na telefón práve tam, kde sa bude v tom čase nachádzať," priblížil proces tvorby videoklipu Miloš Rabatin.

 

Keďže kapela v tom čase bola trochu rozcestovaná, do videoklipu sa dostali zábery zo štyroch rôznych krajín a šiestich miest, boli nimi Miláno, Graz, Karlove Vary, Praha, Bratislava a Košice. Tieto mestá dávajú názvu skladby Svetová ďalší rozmer.


Puding Pani Elvisovej (PPE) je slovenská elektro-indie-popová kapela v zložení Slivka (spev), Miloš (bicie), Pino (klávesy) a Viliam (basgitara). V marci 2021 skupina vydala svoj nultý album „Mohérpop“, ktorý mapuje obdobie ich začiatkov a prináša kolekciu doteraz nevydaných EP a rádiových singlov, ktoré skupinu dostali do širšieho povedomia.

 

Skupina vznikla v roku 1995 v Košiciach a okrem Mohérpopu má na konte ďalšie 4 albumy Automati (2004), Play/Pause/Eject (2007), π (2010) a Tektonická Platňa (2015). Medzi najznámejšie skladby patria Gramatika, Hopa-hopa, Sisisisi, Mladí Chemici či Milošove meniny. V rokoch 2010-2012 získali PPE na Radio_Head Awards trikrát za sebou ocenenie Najlepšia koncertná kapela roka, v roku 2011 s pesničkou Astoria aj Singel roka. Kapela odohrala množstvo koncertov u nás aj v zahraničí a je stabilným hosťom najväčších slovenských festivalov ako Pohoda, Grape či Žákovic Open, ale vystúpila aj na Colours of Ostrava, Rock for People, Sziget, EuropaVox, či TransMusicales Rennes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: AHudba.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies