V Prahe zhabali colníci tisícky falzifikátov luxusných hodiniek

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 07:14 • 2 min
V Prahe zhabali colníci tisícky falzifikátov luxusných hodiniek

PRAHA - Falzifikáty luxusných hodiniek, ktorých predaj by majiteľom ochranných známok spôsobil škodu vo výške až 350 miliónov českých korún, zhabali pri stredajšej akcii v pražskej tržnici Sapa českí colníci.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že na pultoch bol na prvý pohľad iba legálny tovar, colníci našli v jednom zo stánkov 6000 kusov falšovaných luxusných hodiniek svetových módnych značiek ako napríklad Gucci, Burberry, Louis Vuitton, Montblanc či Hublot. Informácie priniesol dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Colného úradu pre Prahu Ivanu Kurkovú.

 

Podľa jej slov colníci od začiatku roka 2015 realizovali už takmer tri desiatky kontrol zameraných na ochranu duševného vlastníctva a ochranu spotrebiteľov, pri ktorých došlo k odhaleniu škôd spôsobených majiteľom ochranných známok v objeme viac ako desať miliónov Kč. Najčastejšie odhalenými nepravými druhmi tovaru boli textilné výrobky a hračky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies