Kráľovský pár mal pozitívny test na koronavírus

NETKY.SK • 4 Január 2022, 19:20 • 2 min
Kráľovský pár mal pozitívny test na koronavírus

ŠTOKHOLM – Švédsky kráľ Karol XVI. Gustáv a jeho manželka kráľovná Silvia mali pozitívny test na koronavírus. Vo Švédsku pritom len pred niekoľkými dňami zaznamenali rekordný denný prírastok nových prípadov nákazy koronavírusom, informovala v utorok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

„Kráľ a kráľovná, ktorí sú obaja plne zaočkovaní už treťou dávkou vakcíny, majú mierne príznaky a vzhľadom na situáciu sa cítia dobre,“ uviedol v utorok kráľovský palác vo vyhlásení. Podľa paláca sa 75-ročný kráľ a 78-ročná kráľovná v súčasnosti nachádzajú v izolácii, pričom sa preveruje, kto bol s nimi v posledných dňoch v kontakte. Táto správa prichádza v čase, keď vo Švédsku zaznamenali rekordný denný prírastok prípadov covidu. Švédsky zdravotnícky úrad  informoval, že v krajine 30. decembra zaevidovali 11 507 novonakazených, čo je najviac od začiatku pandémie.

 

img

 

Počet prípadov vo Švédsku stúpa v súvislosti so šírením nového nákazlivejšieho variantu omikron, pričom švédsky zdravotnícky úrad očakáva, že denný počet novonakazených dosiahne svoj vrchol niekedy v polovici januára. Švédsko sa od začiatku pandémie vyhýba zavedeniu tvrdého lockdownu, píše Reuters. Minulý mesiac však  v snahe spomaliť šírenie koronavírusu pristúpili v krajine k istému sprísneniu opatrení. Sprísňovanie sa týkalo predovšetkým hromadných podujatí, pričom vláda odporúča tiež prácu z domu. Bary a reštaurácie môžu obsluhovať iba zákazníkov, ktorí sedia na vyhradených miestach. Týka sa to aj hromadných podujatí.

 

Možno vás zaujme: Vo Francúzsku zaznamenali nový variant COVID-19 „IHU“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies