Migranti, ktorým nepovolili vylodenie v Catanii, začali hladovku

NETKY.SK • 9 November 2022, 09:00 • 2 min
Migranti, ktorým nepovolili vylodenie v Catanii, začali hladovku

RÍM - Väčšina migrantov, ktorým v pondelok talianske úrady nepovolili opustiť palubu záchranárskej lode Humanity 1 v sicílskom prístave Catania, začala v utorok protestnú hladovku. TASR správu prevzala z agentúry ANSA. Jedlo a vodu odmieta viac než 30 z 35 migrantov, ktorým pre zdravotný stav nepovolili vylodenie.

slovakia

left justify in out

Lode Humanity 1 a Geo Barents dostali cez víkend povolenie zakotviť v prístave v Catanii. Na pevninu sa však mohlo vylodiť len približne 500 utečencov; úrady ďalším 250 osobám vstup nepovolili na základe nariadenia novej krajne pravicovej vlády. Na lodi Geo Barents čaká na vylodenie viac než 200 migrantov, dodáva ANSA. Francúzsko oznámilo, že ďalšej lodi so zachránenými migrantmi - Ocean Viking - umožní zakotviť v prístave Marseille, píše ANSA s odvolaním sa na zdroje z francúzskeho ministerstva vnútra. Malo by sa tak stať v noci zo stredy na štvrtok alebo v priebehu štvrtka podľa toho, kedy loď vypláva z južnej časti Stredozemného mora. Loď Ocean Viking prevádzkuje francúzska organizácia SOS Méditerranée a už takmer tri týždne čaká na pridelenie prístavu. Na na palube má 234 osôb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies