Legenda francúzskeho futbalu sa dočkala veľkej pocty

NETKY.SK • 27 August 2019, 12:59 • 2 min
Legenda francúzskeho futbalu sa dočkala veľkej pocty

NYON - Bývalý francúzsky reprezentačný útočník Eric Cantona získal Cenu prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA). Jeden z najcharizmatickejších hráčov svojej generácie ukončil pred 22 rokmi kariéru, počas ktorej odohral za Francúzsko 45 reprezentačných zápasov.

slovakia

left justify in out

Päťdesiattriročný Cantona si cenu prevezme vo štvrtok na slávnosti pri príležitosti odovzdávania výročných cien UEFA v Monacu. "Táto cena nezohľadňuje iba jeho kariéru futbalistu najväčšieho kalibru, ale aj jeho život ako osobnosti. Je mužom odmietajúcim kompromisy, stojí si za svojimi hodnotami a hovorí vždy priamo čo si myslí. Za vecami, ktorým verí ide celým srdcom a dušou," citoval oficiálny web UEFA slová prezidenta Aleksandera Čeferina.

 

 

Cantona vyhral anglickú najvyššiu súťaž v roku 1992 s Leedsom United. Potom prestúpil do Manchestru United, za ktorý v 143 zápasoch strelil 64 gólov. S klubom z Old Trafford vyhral štyrikrát Premier League a dvakrát FA Cup. Kariéru ukončil v roku 1997 vo veku 30 rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies