V Prahe sa organizujú nelegálne žúrky! Ľudia tam popíjajú bez rúšok a ignorujú nariadenia vlády

NETKY.SK • 28 November 2020, 11:55 • 2 min
V Prahe sa organizujú nelegálne žúrky! Ľudia tam popíjajú bez rúšok a ignorujú nariadenia vlády

PRAHA – V českej metropole musela zasahovať polícia pre nelegálne zorganizovanú párty, ktorej sa zúčastnilo približne 119 ľudí. Viac ako sto z nich boli cudzinci.

slovakia

left justify in out

Polícia po príchode na miesto musela vyraziť dvere baranidlom. Po razii z podniku vyviedli účastníkov von, pričom v putách skončilo osem z nich. Záchranári museli jednu 22-ročnú ženu odviezť na interné oddelenie do nemocnice.

 

Párty bola v plnom prúde

Klub sa nachádza neďaleko Karlova mostu. Nelegálnu žúrku si pritom zorganizovali prostredníctvom sociálnych sietí. Pri vstupe museli však poznať správne heslo, aby sa dostali cez bránu podniku.

 

Akcia sa skončila na ránom, pričom polícia ju ukončila okolo polnoci. V klube sa nachádzalo viac ako sto mladých ľudí, ktorí sa tam bavili a veselo popíjali. Keďže na výzvy polície nikto neodpovedal, dvere museli rozraziť.

 

img

 

„Keď sa polícia dostala dnu, zistila, že na párty je 119 ľudí, ktorí sa zúčastnili akejsi nelegálnej párty. Všetkých polícia identifikovala a zistili, že ide o 102 cudzincov a 17 Čechov. Medzi nimi bolo osem ľudí, pri ktorých si myslíme, že sú organizátormi a tí skončili na policajnej stanici, aby situáciu objasnili,“ povedal policajný hovorca Jan Daněk.

 

Mohlo by vás zaujímať: Predvianočné testovanie antigénovými testami sa uskutoční aj v Čechách. Babiš verí, že ľudia prejavia záujem

 

Opitú študentku odviezli do nemocnice

Ku klubu dorazili aj dve záchranky, inšpektor a špeciálne vozidlo Atego. „Záchranári na mieste skontrolovali všetkých 119 ľudí, jednu opitú 22 ročnú ženu previezli na interné do nemocnice,“ informovala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Nikto ďalší pritom ošetrenie nepotreboval.

 

Podľa viacerých nemenovaných zdrojov sa však nelegálne párty v Prahe organizujú už dlhší čas, kde ľudia popíjajú do skorých ranných hodín a samozrejme bez rúšok.

 

Prečítajte si tiež: V susednej ČR radikálne porušili opatrenia, v Pardubiciach by vám načapovali pivo

 

U našich susedov bola však ešte pred dvoma týždňami veľmi vážna epidemiologická situácia, na základe ktorej v krajine vyhlásili lockdown. Počet infikovaných v tomto týždni tak začal postupne klesať.

 

Stále tam však zákaz nočného vychádza medzi 23:00 a 5:00 hodinou rannou. Zhromažďovať sa môžu ľudia v skupine maximálne šiestich osôb. Zároveň platí zákaz konzumácie alkoholu či povinnosť nosiť rúška v interiéroch.  

 

img

 

V Česku sú zatiaľ reštaurácie a bary zatvorené od prvej polovice októbra, nápoje či jedlá môžu predávať len cez výdajné okienka. Mnohým z nich však hrozí zánik, preto odmietajú rešpektovať vládne nariadenia a niektoré z nich vítajú svojich štamgastov aj napriek zákazu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies