Šipoš označil rokovania so zdravotníkmi za intenzívne, Takáč nesúhlasí!

NETKY.SK • 17 Júl 2022, 14:30 • 2 min
Šipoš označil rokovania so zdravotníkmi za intenzívne, Takáč nesúhlasí!

BRATISLAVA – Rokovania so zdravotníkmi prebiehajú intenzívne, cieľom je motivovať mladých začínajúcich zdravotníkov k práci na Slovensku. Uviedol to predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

Podpredseda Smeru-SD Richard Takáč tvrdí, že vláda sa mesiace háda a nevie sa na ničom dohodnúť. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) mal podľa neho zvolať rokovanie, z ktorého sa neodíde bez dohody.

 

img

 

S niektorými požiadavkami zdravotníkov sa podľa Šipoša dá súhlasiť, niektoré treba ešte prepočítať a dohodnúť sa. „Mohlo to byť aj skôr, ja s tým súhlasím,“ uviedol a poukázal pritom na vládnu krízu, ktorú podľa jeho slov spôsobila SaS. Navrhovaná jednorazová pomoc 500 eur by mala podľa jeho slov trochu utlmiť vplyv inflácie. Riešenia sa hľadajú, rokovať sa má ďalej 9. augusta. Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Blcháč z mimoparlamentného Hlasu-SD pripomenul, že jeho strana už predložila viacero návrhov. „Vláda by mala teraz makať, nie že počkáme do 9. augusta,“ namieta.

 

K téme: Matovič hovorí o ponuke odmeny 500 eur pre zdravotníkov

 

img


Takáč to vníma podobne. Vláda podľa neho jednoducho nevie ľuďom pomôcť. „Tu by mala byť vláda a premiér, ktorý zvolá okrúhly stôl, zavrú sa a pokiaľ sa nedohodnú, nepôjdu na dovolenky,“ podčiarkol. Na margo vetovania tzv. protiinflačného balíka z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou Šipoš poznamenal, že hlava štátu by mala pristupovať ku všetkým zákonom rovnako. Deklaroval záujem pomôcť rodinám na Slovensku. Po rozhodnutí Ústavného súdu (ÚS) SR je podľa jeho slov OĽaNO pripravené aj opätovne predložiť návrh do parlamentu. Za prioritu označil dohodnúť sa s SaS. Ak sa táto rozhodne odísť z vlády, budú hľadať iné riešenie.

 

img


Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pripustila podporu návrhu, ak sa dokážu dohodnúť a zmeny z dielne OĽaNO budú rozumné, prípadne podporia pozmeňujúce návrhy SaS. Najväčšiu pomoc seniorom a rodinám vidí Zemanová v zabezpečení práce a funkčnej ekonomike. Poukázala na príchod spoločnosti Volvo na východ Slovenska. Verí, že toto prinesie nové pracovné príležitosti a pomoc regiónu.

 

Možno vás zaujme: Dnes oslavujeme výročie prijatia deklarácie o zvrchovanosti SR. Premiér vyzdvihol jej odkaz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies