Bieloruské ministerstvo zahraničných vecí je pripravené predložiť dôkazy o zahraničných zásahoch do záležitostí krajiny

NETKY.SK • 12 August 2020, 18:17 • 2 min
Bieloruské ministerstvo zahraničných vecí je pripravené predložiť dôkazy o zahraničných zásahoch do záležitostí krajiny

MINSK - Minsk je pripravený na konštruktívny dialóg so zahraničnými partnermi a môže iným krajinám poskytnúť konkrétne nevyvrátiteľné fakty preukazujúce zahraničné zasahovanie do diania v Bielorusku. Uviedla to tlačová služba ministerstva zahraničných vecí krajiny.

slovakia

left justify in out

„Navrhujeme objektívne a bez emócií porozumieť tomu, čo, ako a prečo sa dnes deje v Bielorusku. Sme pripravení na konštruktívny a najdôležitejšie – objektívny dialóg na túto tému so všetkými zahraničnými partnermi. Taktiež sme pripravení predstaviť konkrétne nevyvrátiteľné fakty, ktoré odhaľujú pozadie súčasných udalosti, vrátane zásahov zo zahraničia,“ uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.  

 

Bieloruské ministerstvo zahraničných vecí tiež vyzvalo všetkých zahraničných partnerov, aby analyzovali udalosti v krajine vyváženým spôsobom a zohľadnili všetky stanoviská.

 

„Nehovoríme, že sa musíte vzdať svojich tradičných zdrojov informácií a názorov. Informácie však budú určite úplnejšie a profesionálnejšie, ak budú všestranné, vrátane zohľadnenia oficiálnych údajov a hodnotení tých, ktorí sú zodpovední za situáciu v krajine,“ dopĺňa sa v texte vyhlásenia.

 

img

 

Minsk nie je ani zďaleka ľahostajný k reakcii svojich zahraničných partnerov na výsledok prezidentských volieb v krajine, uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. Ministerstvo však považuje za absolútne neprijateľné, ako rýchlo niektorí európski úradníci vydali najdôležitejšie politické vyhlásenia pre Bielorusko, a to aj „bez toho, aby sa snažili objektívne pochopiť situáciu a realisticky ju zhodnotiť“.

 

Na ministerstve poznamenali, že ešte pred voľbami Bielorusko apelovalo na partnerské krajiny o pomoc, hovorilo o skutočnostiach priameho vonkajšieho zasahovania a ponúklo tiež spoluprácu pri riešení tej situácie, ktorá sa v krajine deje. „Namiesto toho už druhý deň sme počuli o sankciách. A potom, ako môžeme veriť v úprimnosť vašej rady?“    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies