Nemocnice odmietajú možné zmeny v novele o zdravotnej starostlivosti

NETKY.SK • 8 September 2023, 10:00 • 2 min
Nemocnice odmietajú možné zmeny v novele o zdravotnej starostlivosti

BRATISLAVA - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) nesúhlasí s možným vypustením zvýšenia poplatkov na ambulantných pohotovostiach a urgentoch z návrhu novely zákona o zdravotnej starostlivosti. O novele by mali poslanci rokovať na piatkovej mimoriadnej schôdzi parlamentu.

slovakia

left justify in out

"Ak na mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR zvolanej na piatok bude prijatý návrh zmeny organizácie ambulancií pohotovostnej služby, ktorý skracuje hodiny poskytovania zdravotnej starostlivosti, ale zároveň neupravuje poplatky a nebude rešpektovať minimálne 35 ordinačných hodín päť dní v týždni, môže prísť ku kolapsu poskytovania detskej zdravotnej starostlivosti v nemocniciach," skonštatovala asociácia v stanovisku.

 

Asociácia trvá na tom, aby poslanci prijali návrh v znení, na ktorom sa v auguste zhodli zástupcovia ambulancií, nemocníc, ministerstvo zdravotníctva a SK8. Navrhuje prípadne, aby bola nová legislatíva prijatá až novým parlamentom v riadnom legislatívnom konaní. "Dúfame, že predvolebný populizmus nezapríčiní úplný rozklad ďalšej oblasti slovenského zdravotníctva," dodala.

Poslanci by sa mali na piatkovom rokovaní zaoberať novelou zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú schválila vláda aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie. Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí by sa mali skrátiť z 22.00 h na 20.00 h. Zvýšiť sa tiež majú poplatky za návštevu ambulantných pohotovostí a urgentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Teraz / Anna Staníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies