V piatok sa v Bratislave začínajú ME v ženskom volejbale, Slovenky sú dobre naladené

NETKY.SK • 21 August 2019, 7:50 • 2 min
V piatok sa v Bratislave začínajú ME v ženskom volejbale, Slovenky sú dobre naladené

BRATISLAVA - Slovenské volejbalové reprezentantky sa na volejbalové majstrovstvá Európy pripravili dobre, pri "generálke" zvíťazili nad Fínkami.

slovakia

left justify in out

Nadviazali tým na pondelňajšiu výhru z druhého vzájomného stretnutia. Kontinentálny šampionát odštartujú v piatok, keď si od 20.00 h zmerajú sily s hráčkami Španielska.

Úvodné dejstvo Slovenkám vôbec nevyšlo. Od začiatku sa trápili v útoku a tiež na príjme fínskeho podania. Po nevydarenom útoku Nikoly Radosovej prehrávali už 4:10 a v ďalšom priebehu sa náskok Severaniek zvýšil na rozdiel desiatich bodov (18:8). Blokárka Nina Herelová ešte štyrmi bodmi pri svojom podaní donútila fínskeho trénera zobrať si oddychový čas, ale jeho zverenky napokon pohodlne doviedli prvý set do úspešného konca.

 

img

Kým úvod prvého setu patril Fínkam, do druhého dejstva vstúpili päťbodovou šnúrou Slovenky. Rýchlo vypracovaný náskok ešte zveľadili a za nepriaznivého stavu 6:13 si fínsky kormidelník vyžiadal time out. Domáce hráčky, hrajúce v modrých dresoch, pokračovali v zlepšenom výkone, lepšie dokázali reagovať na fínsky útok a druhý set jednoznačne ovládli. Na konečných 25:11 upravila úspešným smečom krajom siete Herelová.

Nielen druhý, ale aj zvyšné dva sety skončili úspešnejšie pre zverenky Marca Fenoglia. Fínky mali veľké problémy "zložiť" loptu na slovenskú polovicu palubovky a nedarilo sa im ani v obrane na sieti. V treťom sete rýchlo prehrávali dvojciferným rozdielom a napokon získali len 14 bodov. V záverečnom dejstve to z ich strany bolo o niečo lepšie, ale prehrali ho 17:25 - zápas ukončila úspešným blokom Radosová.

 

img

V základnej skupine majstrovstiev Európy sa slovenské reprezentantky postupne stretnú s hráčkami Španielska, Švajčiarska, Bieloruska, Nemecka a Ruska. Cieľom bude postup do osemfinále, do ktorého sa kvalifikujú štyri najlepšie družstvá z každej skupiny. Prípadný prvý zápas vyraďovacej fázy odohrá partia okolo kapitánky Barbory Kosekovej v nedeľu 1. septembra v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona