Na trhu je obal, z ktorého po zasadení do zeme vyrastú rastliny!

NETKY.SK • 7 August 2019, 13:23 • 2 min
Na trhu je obal, z ktorého po zasadení do zeme vyrastú rastliny!

Mladý dizajnér povýšil recykláciu na úplne nový level, tento obal sa premení na zeleň!

slovakia

left justify in out

Vedeli ste, že recyklovaný papier a výrobky z neho sa už opätovne recyklovať nedajú? To môže byť neraz problémom, pretože prírodu neznečisťujú len plasty. Je pravda, že recyklovaný papier sa rozloží oveľa skôr ako taký plast, no prečo to prírode neuľahčiť?

 

Z recyklovaného papiera sa vyrábajú aj obaly na vajíčka. To znamená, že do kontajnera na papier ich po použití umiestniť nemôžete, končia teda prevažne v zmiešanom odpade. George Bosnas, grécky dizajnér, to však vymyslel oveľa lepšie!

 

 

Bosnas sa rozhodol, že svoj revolučný obal na vajíčka vyrobí tak, aby sa dokázal sám zlikvidovať, resp. premeniť na niečo nové. V tomto prípade na nové rastliny. Biopacky totiž vyrába z papierovej buničiny, múky, škrobu a biologických semien. Ak ho teda po použití zasadíte do zeme, vyklíči z neho „nový život“ a samotný obal sa stratí. A aby toho nebolo málo, rastlinky, ktoré vyrastú, zvyšujú úrodnosť pôdy.

 

Nemusíte sa obávať, že by takýto obalový materiál nebol dostatočne pevný a vajíčka by neuchránil. Sú v úplnom bezpečí. Bosnas so svojím vynálezom získal už aj ocenenie na súťaži Young Balkan Designers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies