V parížskom chráme Notre-Dame sa konala omša venovaná obetiam útokov po celom svete

NETKY.SK • 21 August 2017, 09:45 • 2 min
V parížskom chráme Notre-Dame sa konala omša venovaná obetiam útokov po celom svete

PARÍŽ/BARCELONA - V svetoznámej katedrále Notre-Dame v Paríži sa v nedeľu konala omša venovaná obetiam štvrtkových útokov podozrivých islamských extrémistov v španielskej Barcelone a jej okolí.

slovakia

left justify in out

Na omši si uctili aj obete ostatných útokov a prírodných katastrof tohto leta po celom svete.

 

Parížsky arcibiskup, kardinál André Vingt-Trois, povedal: "Nanešťastie viem, ako veľmi tieto vraždy traumatizujú celé obyvateľstvo a že prítomnosť cirkvi môže každému pomôcť zvládnuť túto tvrdú skúšku."

 

Paríž bol takisto v posledných rokoch terčom viacerých krvavých útokov. Pri samotnej katedrále Notre-Dame sa alžírsky študent pokúsil v júni kladivom napadnúť hliadkujúceho policajta. Vlani tiež prekazili v blízkosti katedrály útok, ktorý mala podniknúť podozrivá islamská extrémistka.

 

Pri štvrtkových útokoch v španielskej Barcelone a neďalekom letovisku Cambrils zahynulo 14 ľudí a ďalších 120 utrpelo zranenia, medzi nimi 30 francúzskych občanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies