Minister diplomacie vyzval EK, aby požiadala výrobcu Sputnika V o dodanie dokladov

NETKY.SK • 18 Február 2021, 06:22 • 2 min
Minister diplomacie vyzval EK, aby požiadala výrobcu Sputnika V o dodanie dokladov

BRATISLAVA - Šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) žiada Európsku komisiu (EK), aby okamžite vyzvala výrobcov vakcíny Sputnik V na dodanie potrebných podkladov na jej certifikáciu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom minister diplomacie Ivan Korčok. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v utorok (16. februára) pripustil, že Slovensko by mohlo využívať Sputnik V skôr, ako ho schváli Európska lieková agentúra.


„Neodmietam Sputnik preto, lebo je to ruská vakcína. Mám však výhrady voči tomu, že sa má dostať do členských štátov bez schválenia Európskej liekovej agentúry. Ak totiž európskou certifikáciou prešli doteraz všetci výrobcovia vakcín, nerozumiem prečo Sputnik doteraz nepožiadal o schválenie v EÚ,“ upozornil Korčok.

 

Doplnil, že práve to je hlavným dôvodom „množstva politiky a neistoty“ okolo vakcíny.

 

Prečítajte si tiež: Vláda spustila rokovania s Ruskom o vakcíne Sputnik V. Už čoskoro by sa mal spustiť registračný proces, tvrdí SNS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona