Skúsený Modrič odohral ako ôsmy Európan 150 reprezentačných zápasov

NETKY.SK • 7 Jún 2022, 13:26 • 2 min
Skúsený Modrič odohral ako ôsmy Európan 150 reprezentačných zápasov

Tridsaťšesťročný Luka Modrič aj napriek pokročilému futbalovému veku ešte nepatrí do starého železa. Chorvátsky reprezentant včera prepísal históriu národného tímu, keďže v zápase Ligy národov s Francúzskom zaknihoval jubilejný 150. štart v reprezentačnom drese.

slovakia

left justify in out

Stretnutie bolo reprízou finále majstrovstiev sveta v roku 2018 a skončilo remízou v pomere 1:1. Modrič debutoval v reprezentácii v marci 2006 proti Argentíne a odvtedy chýbal v šachovnicovom drese len minimálne. Zahral si na troch svetových a štyroch európskych šampionátoch, pred štyrmi rokmi v Rusku dokonca svoj tím doviedol do finále ako kapitán a na konci roku získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča v Európe.

 

 

Modrič je s 21 gólmi v poradí 6. najlepší strelec Chorvátska v histórii a v pondelok sa dostal do elitnej skupiny. Európsky rekord v počte medzištátnych zápasov drží fenomenálny Cristiano Ronaldo, ktorý má na konte 188 duelov. Nasledujú Španiel Sergio Ramos (180), Talian Gianluigi Buffon (176), Španiel Iker Casillas (167), Lotyš Vitalijs Astafjevs (166), Estónec Martin Reim (157) a Nemec Lotthar Matthäus (150). Slovenským rekordmanom je Marek Hamšík, ktorý má 108 štartov.

 

150 stretnutí odohralo podľa Medzinárodnej futbalovej federácie na celom svete 34 hráčov. Svetový rekord drží Soh Chin Ann z Malajzie, ktorému FIFA uznáva 195 zápasov. Pred Ronaldom je ešte Kuvajťan Bádir Mutavá (193 duelov).

 

 

Čo sa týka Modriča, ten sa do dôchodku rozhodne nechystá. Mozog zálohy Realu Madrid prispel v tejto sezóne veľkou mierou k zisku ďalšieho titulu v Lige majstrov, ako aj k domácemu primátu. Chorvát sa nedávno s úsmevom vyjadril, že by hral rád do päťdesiatky, tak ako Japonec Kazujoši Miura, ktorý je aj v 55 rokoch aktívnym futbalistom. Tento rekord síce Modrič zrejme neprekoná, no svojím futbalovým umom nás ešte nejaký čas bude baviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies