V panike na univerzite zahynul jeden študent

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 13:27 • 2 min
V panike na univerzite zahynul jeden študent

NAIROBI - Život jedného študenta a zranenia vyše 100 ďalších osôb si vyžiadala panika, ktorá nastala dnes po výbuchu elektrického transformátora v areáli Nairobskej univerzity v Keni. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v univerzitnom komplexe ležiacom v meste Kikuyu, ktoré je predmestím metropoly Nairobi. Dôvodom paniky bolo podozrenie študentov z teroristického prepadu budovy, k akému došlo začiatkom tohto mesiaca v meste Garissa.

 

Mŕtvy študent bol jedným z viacerých ľudí, ktorí v chaose vyskočili z piateho poschodia budovy. Ide o znak pretrvávajúceho napätia od zmieneného útoku ozbrojencov zo somálskej skupiny aš-Šabáb, ktorí v Garisse postrieľali 148 ľudí.

 

Podľa výpovedí svedkov sa dnešný incident stal v skorých ranných hodinách miestneho času. Po výbuchu elektrického transformátora sa panika začala šíriť z dievčenskej časti internátu do chlapčenskej, kde sa študenti začali hrnúť z budovy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies