Československá noc v NHL, Boston si na ľade St. Louis vynútil siedmy zápas

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 07:54 • 2 min
Československá noc v NHL, Boston si na ľade St. Louis vynútil siedmy zápas

ST. LOUIS - Finálová séria bojov o Stanley Cup sezóny 2018/2019 sa predĺži na maximálny počet zápasov. Počas dnešnej noci sa o to postarali hráči Bostonu Bruins vedení slovenským kapitánom Zdenom Chárom. St. Louis doma nezvládlo poslednú tretinu, ktorú prehralo 1:4 a zápas celkovo 1:5. Záverečný siedmy zápas tak môže Boston rozhodnúť doma v TD Garden.

slovakia

left justify in out

Do zostavy Bruins sa opäť nezmestil bývalý kapitán "bluesmanov" David Backes, šancu v druhom útoku dostal nováčik Karson Kuhlman. Po otrase mozgu stále nemohol nastúpiť obranca Matt Grzelcyk. Zápas sa začal zostra, so šancami na oboch stranách, hostí podržal Rask pri strelách Bozaka i Schenna a ustál aj nájazd O'Reillyho. Do vedenia však išli hostia, v 9. min. využili presilovku o dvoch hráčov, keď po prihrávke Pastrňáka strelou z prvej namieril presne k bližšej žrdi Marchand - 0:1. 

 

img

 

 

V 33. minúte hostia zvýšili náskok, keď Binningtona prekvapila skákavá strela Carla od modrej čiary. Pre Blues to bol krutý moment, neprestávali však v aktivite a ohrozovali Raska z každej možnej pozície. Bruins boli herne v pohode, stačilo im len čakať na chyby súpera. V 50. min. Krejčí zachytil puk na útočnej modrej čiare, posunul ho na Kuhlmana a ten výstavne trafil do pravého horného rohu Binningtonovej bránky - 0:3.

 

img

 

Domácich to nezlomilo, v 53. min. znížil nepokrytý O'Reilly. Rask síce zázračne vyrazil jeho strelu betónom, videorozhodca ale potvrdil, že puk sa nachádzal už za bránkovou čiarou. Blues v závere vrhli všetky sily do útoku. Pritom však museli otvárať hru a jednu takúto situáciu "medvede" využili. V závere poistili triumf hostí David Pastrňák so Zdenom Chárom.

 

 

Chára nastúpil opäť s celotvárovým krytom, ktorým si chránil čeľusť zlomenú po nešťastnom zásahu pukom vo štvrtom finálovom zápase. Skúsený slovenský obranca bol napriek zraneniu časom 22:15 min druhý najvyťaženejší korčuliar na strane Bruins. Jedinú strelu v zápase pretavil vo svoj druhý gól v tohtoročných vyraďovacích bojoch, prvý vo finále. Pripísal si aj plusový bod a odsedel si dve trestné minúty. Jeho spoluhráči brankár Jaroslav Halák a útočník Peter Cehlárik do hry opäť nezasiahli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ten nemá prah bolesti?!🤔😳💪🙂 Áno, reč je o kapitánovi @nhlbruins slovenskom bekovi @zeechara33 , ktorý vo finále @nhl v boji o @stanleycup s tímom @stlouisblues nastupuje so zlomenou čeľusťou a má bolesti😲 A teraz Bruins ušli hrobárovi z lopaty, keď vyhrali 5:1 a vyrovnali stav série na 3:3. Rozhodne sa na ľade @nhlbruins >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> viac na @sport24sk a www.sport24.sk >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> #chara #zdenochara #zdeno #injury #captain #boston #bostonbruins #33 #professional #plexisklo #obeta #lider #kapitan #defense #nhl #stanleycup #final #stlouisblues #stlouis #instagram #instadaily #photography #photo #picoftheday #pic #sport #sport24 #sport24sk

Príspevok, ktorý zdieľa Šport24.sk (@sport24sk),

 

šiesty zápas finále play off NHL:

ST. LOUIS BLUES - BOSTON BRUINS 1:5 (0:1, 0:0, 1:4)

Góly: 53. O'Reilly (Pietrangelo, Perron) - 9. Marchand (Pastrňák, Krug), 43. Carlo (DeBrusk), 51. Kuhlman (Krejčí), 55. Pastrňák (Marchand, Kuraly), 58. CHÁRA. 

/stav série: 3:3/

 

Slovák v zápase:

Zdeno Chára (Boston) 22:15 1 0 1 +1 1 2

/minutáž, góly, asistenciie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies