AKTUALIZÁCIA: V ostravskej nemocnici zastrelil muž 6 ľudí a potom aj seba

NETKY.SK • 10 December 2019, 12:28 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V ostravskej nemocnici zastrelil muž 6 ľudí a potom aj seba

Po streľbe v ostravskej fakultnej nemocnici zomrelo v utorok ráno šesť ľudí. Podľa informácií Práva päť ľudí zomrelo na mieste a ďalší následne na operačnom sále. Siedmy človek je v kritickom stave.

slovakia

left justify in out

Podľa premiéra Andreja Babiša strelec mieril ľuďom na hlavu a krk a strieľal zblízka. Páchateľ ušiel a pred policajným zásahom sa blízko Hlučín zastrelil. Novinky sledujú udalosti okolo streľby v on-line reportáži.

 

Jeden z dvoch ťažko zranených ľudí po tragickej streľbe v ostravskej nemocnici je v kritickom stave. ČTK to povedal riaditeľ záchrannej služby Roman Gregori.

 

Polícia stále pracuje na identifikácii tiel, kriminalistickí technici sa ešte len teraz dostali na miesto. "Všetky obete boli dospelí, boli to pacienti, ktorí čakali v čakárni. On jednoducho prišiel na miesto a vykonal svoje dielo. Bola to česká deväťmilimetrové zbraň," povedal riaditeľ polície Tomáš Kužel pre portál Novinky.

 

 

Páchateľ zaútočil na traumatológii okolo 7:00. "Prišiel do čakárne a začal strieľať na ľudí, ktorí tam čakali pred ordináciou. Keď vystrieľal zásobník, pištoľ si nabil a strieľal znovu. Údajne sa chcel zastreliť aj on sám, ale keď chcel vystreliť zbraň proti sebe, mal už prázdny zásobník. Potom z miesta utiekol," opísali prípad svedkovia.

 

Na miesto činu sa dostavil aj Andrej Babiš

 

Minister vnútra Jan Hamáček potvrdil, že na miesto vyslali Útvar rýchleho nasadenia. Zástupcovia vysokej školy, ktorá stojí hneď vedľa nemocnice, vyhlásili, že páchateľa identifikovali ako muža strednej postavy v červenej bunde. Do odvolania v škole uzatvorili všetky vchody a východy. Na mieste zasahujú aj hasiči a záchranári. Do Ostravy mieri aj premiér Andrej Babiš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies