Všetko smeruje k tomu, že EÚ uplatní požiadavku Zelenského; Rusi sa do Európy nedostanú

NETKY.SK • 29 August 2022, 10:59 • 2 min
Všetko smeruje k tomu, že EÚ uplatní požiadavku Zelenského; Rusi sa do Európy nedostanú

LONDÝN/ PRAHA - Niektoré štáty už túto požiadavku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského zaviedli do praxe, Slovensko sa zatiaľ nevyjadrilo.

slovakia

left justify in out

Dá sa však očakávať, že vláda Eduarda Hegera tento návrh podporí. Ministri zahraničných vecí z jednotlivých krajín EÚ sa majú stretnúť na budúci týždeň v Prahe. Práve tam sa má pristúpiť k schváleniu jednotného a celoplošného zákazu. Proti zákazu už dlhšie protestuje Nemecko, to kritizujú najmä Poliaci, ktorí tvrdia, že Nemci takto pasívne „podporujú teroristický ruský štát." 

 

img


„V rámci prvého kroku ministri plánujú na dvojdennom stretnutí v Prahe, ktoré sa začne v utorok, politicky podporiť pozastavenie dohody o zjednodušenom vydávaní víz medzi EÚ a Ruskom," uvádza denník Financial Times s odvolaním sa na troch nemenovaných predstaviteľov zapojených do týchto rokovaní.

Pre EÚ ide pritom podľa denníka  o ďalšiu výzvu v súvislosti s jej snahami o potrestanie Moskvy za vojenskú inváziu na Ukrajinu a udržanie jednoty medzi jej členmi.

 

img

 

Fínska premiérka Sanna Marinová, sa už dávnejšie vyjadrila, že je nevhodné, aby sa ruskí turisti prechádzali v európskych mestách a prístavoch. Únia by podľa nej mala vyslať každému Rusovi jasný signál, že podporovanie Vladimíra Putina a vojny nie je v poriadku. 


Z domova: Kremský: Štát by nemal dotovať dôchodcov, ktorí sa odmietajú presťahovať do menšieho



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies