Prieskum ukázal, kto je podľa verejnosti najdôveryhodnejším členom vlády

NETKY.SK • 14 Marec 2021, 14:14 • 2 min
Prieskum ukázal, kto je podľa verejnosti najdôveryhodnejším členom vlády

BRATISLAVA - Prieskum agentúry Focus, ktorý sa pre televíziu Markíza uskutočnil od 17. do 24. februára na vzorke 1 018 respondentov vyplýva, že najdôveryhodnejšími politikmi v súčasnej vláde SR sú muži.

slovakia

left justify in out

Prvá trojka 

Najviac ľudí, konkrétne 37,5 %, spomedzi členov vlády dôveruje ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS). Na druhom mieste sa umiestnil minister životného prostredia Ján Budaj, ktorému vyslovilo dôveru 35,7 % opýtaných. Trojicu najdôveryhodnejších členov vlády uzatvára minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS), ktorému verí 32,8 % ľudí. 

 

 

Prvá žena "až" na šiestom mieste 
Na ďalších miestach sa umiestnili minister zahraničných vecí Ivan Korčok (31,6 %), minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (29,9 %), vicepremiérka Veronika Remišová (29,6 %), šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková (28,8 %). 

 

 

Minister dopravy Andrej Doležal sa 27,7 % umiestnil na ôsmom mieste. Ďalej pokračuje  minister obrany Jaroslav Naď (27,2 %), minister financií Eduard Heger (24,3 %), šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (23,9 %), minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (22,7 %) a končiaci minister zdravotníctva Marek Krajčí (22 %).

 

Premiér SR takmer na konci 
Najmenej dôveryhodnými členmi vlády sú ministerka kultúry Natália Milanová (21,7 %), predseda vlády Igor Matovič (19,3 %) a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (12,8 %).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies