Najlepšie akcie pre deti počas Veľkej noci

NETKY.SK • 21 Marec 2024, 07:44 • 2 min
Najlepšie akcie pre deti počas Veľkej noci

Nadchádzajúce dni Veľkej noci sú okrem kresťanských osláv najväčších historických udalostí spojené aj s chvíľami pohody a zábavy pre celú rodniu.

slovakia

left justify in out

Tešíte sa na pár dní voľných jarných dní, no neviete aký ideálny program pripraviť svojim deťom? Nechajte sa inšpirovať niekoľkými našimi tipmi, ako stráviť skvelý rodinný čas počas Veľkej noci.

 

Veľká noc na hrade

V dňoch od 29. marca do 1. apríla môžete navštíviť hrad Beckov a zažiť nevšedné sviatky uprostred stredovekej atmosféry. Tak, ako každoročne, aj tento rok môžete zažiť pátranie po vajíčkach, navštíviť remeselné workshopy, tvorivé dielne, zapojiť sa do viacerých veselých hier a aktivít.

Okrem toho môžete navštviť výstavu drotárskeho umenia a sami sa mu priučiť. V sobotu a v nedeľu sa tu koná benefičný predaj veľkonočných korbáčov, z ktorého výťažok putuje na liečbu chorého chlapčeka Lea Paceka z Beckova. Hrad otvára svoje brány v týchto veľkonočných dňoch od 9.00 do 17.00.

 

Veľká noc tradične

V Múzeu slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch pri Martine (súčasť Slovenského národného múzea v Martine) môžete už túto nedeľu od 10.00 do 16.00 zažiť nádhernú tradičnú Veľkú noc. Na podujatí Veľká noc na dedine detské folklórne súbory predstavia detské jarné hry, predvedú predveľkonočné a veľkonočné zvyky, bude sa vynášať Morena, prinášať letečka, nebude chýbať oblievačka a šibačka.

Súčasťou bude nádherná výstava kraslíc, ukážka pletenia korbáčov, predaj remeselných výrobkov. Rodičia sa naučia niečo o jarnom štepení stromov, gazdinky môžu v oravskej olejárni vidieť, ako sa kedysi získaval rastlinný olej, v tvorivých dielňach si môžete vyskúšať zdobenie kraslíc.

 

 

 

Veľká noc športovo

Ak majú vaše deti príliš veľa energie a potrebujú ju cez voľné dni nejako užitočne vybiť, pripravte im uprostred sviatočných dní aj nejaký športový zážitok. Čo takto navštáviť jeden z najväčších športovo-zábavných areálov na Slovensku - Bounce park v Banskej Bystrici? Na ploche 4 000 metrov štvorcových nájdete viac ako 50 atrakcií, penové bazény, trampolíny, multifunkčné ihriská. 

Môžete si zahrať futbal, bedminton, volejbal, vyšantiť sa v Jum Parku, či na lezeckej stene. Zábava pre celú rodinu zaručená! A k tomu aj kus dobrého pocitu, že ste urobili niečo pre zdravie svojich detí.

 

Veľká noc prírodne

V horskom hoteli Remata v Ráztočne si oddýchnete v lone nádhernej prírody a navyše zažijete kopec zábavy. Pre deti tu počas veľkonočných dní pripravili tematický program pod názvom Ako išlo vajce na vandrovku. V téme tejto obľúbenej rozprávky sa tu budú konať viaceré animácie, veselé aktivity, hľadanie vajáčok, škola tanca s rozprávkovými maskotmi, tvorivé dielne, detská diskotéka, folkĺórny večer, maľovanie kraslíc, pletenie korbáčov či veľkonočný bowlingový turnaj.

V okolí Ráztočna môžete navštíviť Bralovú skalu, Brusnianske gule, či turisticko-náučný banský chodník v Handlovej.

 

Veľká noc s adrenalínom 

A ešte jeden špeciálny tip na záver. V burgenlandskej obci St. Margarethen už 23. marca otvára svoje brány veľký zábavný Family park. Objavte nové atrakcie: hojdačku Azurgo, ktorá vás vynesie do výšok, vynovený je aj tunajší Rozprávkový les. 

SKúskte horskú dráhu, veselé vodné atrakcie či nostalgické kolotoče, jazdu na prasiatkač či najväčšiu vodnú šmykľávku v Rakúsku. Na Leonardovom lietajúcom stroji si užijete fantastický výhľad nad Neziderským jazerom. Viac ako 31 atrakcií v štyroch tematických celkoch sa určite postará o zábavu pre celú rodinu.

Od 30. marca do 1. apríla tu môžete stretnúť osobne veľkonočného zajka, ale aj kocúra Filippa či akrobatoch na chodúľoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies