V oblasti Paríža nebudú večer jazdiť autobusy ani električky. Dôvodom sú útoky vyvolané smrťou 17-ročného mladíka.

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 15:00 • 2 min
V oblasti Paríža nebudú večer jazdiť autobusy ani električky. Dôvodom sú útoky vyvolané smrťou 17-ročného mladíka.

PARÍŽ - Autobusová a električková doprava v regióne francúzskeho hlavného mesta Paríž prestane v piatok po 21.00 h premávať až do odvolania.

slovakia

left justify in out

K tomuto opatreniu IDFM pristúpil v záujme "bezpečnosti svojich pracovníkov a cestujúcich" po útokoch na verejnú infraštruktúru počas násilností vyvolaných smrťou 17-ročného mladíka. Smrť tínedžera vyvolala vo Francúzsku vlnu násilných protestov, počas ktorých zatkla polícia len v noci na piatok 875 ľudí, oznámilo francúzske ministerstvo vnútra. Udalosť je zachytená na videu, ktoré vyvolalo debatu o správaní francúzskych policajtov v chudobných a multietnických štvrtiach.

 

Policajt mladíka postrelil do hrude z bezprostrednej blízkosti, keď ho v utorok ráno zastavili pre dopravný priestupok v meste Nanterre na predmestí Paríža. K výtržnostiam prišlo v noci na piatok už tretiu noc po sebe aj napriek rozsiahlym bezpečnostným opatreniam, v rámci ktorých nasadili po celej krajine okolo 40.000 policajtov a žandárov. Francúzska premiérka Élisabeth Bornová uviedla, že vláda momentálne zvažuje všetky možnosti na upokojenie situácie. Pri nepokojoch od štvrtka zhorelo okolo 1900 áut, pričom požiare boli založené aj v približne 500 verejných budovách vrátane policajných staníc, radníc a úradov. Podľa úradov muselo plamene likvidovať dovedna takmer 10.000 hasičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR/AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies