Komisia bude riešiť komunikáciu cez Threemu bez predvolanej M. Jankovskej

NETKY.SK • 10 Január 2020, 16:40 • 2 min
Komisia bude riešiť komunikáciu cez Threemu bez predvolanej M. Jankovskej

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa nezúčastní na zasadnutí komisie Súdnej rady SR, ktorá si ju predvolala pri preverovaní podozrení vyplývajúcich z jej údajnej komunikácie s Marianom K.

slovakia

left justify in out

Spojenie s Marianom K.

Ešte v závere leta minulého roka počas vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej boli zverejnené informácie o tom, že Jankovská mala intenzívne komunikovať cez aplikáciu Threema s Marianom K. Štátna tajomníčka tieto kontakty a informácie odmietala s tým, že obžalovaného nepozná, ani si s ním nepísala. Dôveryhodnosť mobilnej komunikácie Mariana K. cez Threemu však medzičasom výrazne zvýšil súd, ktorý ju pripustil ako zákonný dôkaz v inom konaní.

 

img

 

Stretnutie aj s Bžánom 

Jankovská v súčasnosti čelí už dvom disciplinárnym podnetom zo strany ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) a predsedníčky Súdnej rady SR Lenky Praženkovej. V oboch prípadoch žiadajú navrhovatelia najprísnejší trest, teda odchod zo sudcovského talára. Praženková spracovala podnet na odporúčanie spomínanej komisie súdnej rady. Gál navrhoval potrestať Jankovskú za to, že klamala v prípade informácií o jej návšteve vo vile v Chorvátsku u známeho advokáta Radomíra Bžána. Jankovskej návštevu napokon potvrdil samotný právnik Bžán.

 

img

 

Neúčasť Jankovskej

Jankovská poskytla doklad o práceneschopnosti, udelenie plnomocenstva pre svojho právneho zástupcu ako aj vysvetľujúce podanie o dôvodoch neúčasti, o obsahu ktorého bude predsedníčka komisie Berthotyová informovať členov komisie. Zasadnutie sa uskutoční 13. januára o 09:00 v sídle Súdnej rady Slovenskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies