Korčok na Ukrajine žehlí Matovičove výroky! Od premiéra žiadajú oficiálne ospravedlnenie

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 06:44 • 2 min
Korčok na Ukrajine žehlí Matovičove výroky! Od premiéra žiadajú oficiálne ospravedlnenie

BRATISLAVA/VARŠAVA – Minister zahraničných vecí Ivan Korčok sa ospravedlnil za nešťastné vyjadrenia premiéra Igora Matoviča svojmu ukrajinskému náprotivkovi Dmytrovi Kulebovi. Predseda vlády rozvíril vášne, keď v relácii Braňo Závodský naživo povedal, že za Sputnik V sľúbil Rusom Zakarpatskú Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Táto nemiestna poznámka urazila Ukrajincov. Šéfovi rezortu diplomacie Ivanovi Korčokovi tak neostávalo nič iné, ako sa ospravedlniť za premiérove výroky. Informoval o tom na sociálnej sieti Facebook.

 

"Mrzí ma to o to viac, že sme len pred pár dňami mali v Kyjeve mimoriadne dobrý rozhovor ako ďalej rozvíjať naše vzťahy," napísal Korčok.

 

Predseda vlády Igor Matovič v utorok v relácii Rádia Expres na otázku moderátora, čo sľúbil Rusom za nákup Sputnika V sarkasticky odpovedal, že: "Zakarpatskú Ukrajinu".

 

 

Prečítajte si tiež: Šéf slovenskej diplomacie: Účasť Matoviča na letisku pri preberaní vakcín Sputnik V bola nevhodná

 

Vzápätí dodal, že nič, len sa snažil zabezpečiť vakcínu, keďže dodávky registrovaných očkovacích látok meškajú a vzhľadom na vážnu epidemiologickú situáciu je nevyhnutné, čím skôr preočkovať proti koronavírusu čo najviac ľudí.

 

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny si v stredu v súvislosti s premiérovým vyjadrením predvolalo chargé d'affaires Slovenskej republiky na Ukrajine Matúša Korbu, aby mu prednieslo protest.

 

Ukrajinské ministerstvo takisto žiada od slovenského premiéra oficiálne ospravedlnenie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Premiér SR urazil našich susedov, za vakcíny Sputnik V by dal Rusom Zakarpatskú Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies