V obchode lúpili s airsoftovou zbraňou, obvinili ich

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 13:42 • 2 min
V obchode lúpili s airsoftovou zbraňou, obvinili ich

BRATISLAVA/KOŠICE - Oboch mladíkov, ktorí ešte 1. júna s airsoftovou zbraňou lúpili v predajni na Hronskej ulici v Košiciach, už obvinili.

slovakia

left justify in out

Dvojica namiesto platby za takmer 65-eurový nákup vytiahla zbraň. V obchode ich zachytili kamery. Hlavného aktéra, sedemnásťročného Ladislava, zadržali už po dvoch dňoch. Informáciu zámerne nezverejnili, aby mohli vypátrať aj jeho komplica. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 23-ročného Borisa zadržali v pondelok. Po vypočutí ich prepustili, stíhaní sú na slobode. Za prepad so zbraňou im hrozí vyššia trestná sadzba. "V zmysle Trestného zákona je trestný čin spáchaný so zbraňou aj vtedy, ak páchateľ použije napodobeninu zbrane alebo ju má pri sebe s úmyslom, aby bola považovaná za pravú", upozornila Mésarová. Starší v prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami sedem až dvanásť rokov, druhému mladistvému lupičovi hrozí polovičný trest.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies