Ďalší zásah NAKA: V putách mal skončiť bývalý vysokopostavený siskár a exviceprezident finančnej správy

NETKY.SK • 2 December 2020, 10:00 • 2 min
Ďalší zásah NAKA: V putách mal skončiť bývalý vysokopostavený siskár a exviceprezident finančnej správy

BRATISLAVA - Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mali dnes v skorých ranných hodinách zadržať Jozefa Reháka, bývalého vysokopostaveného príslušníka SIS.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 2. decembra 10:25

Má ísť o bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Ministerstva vnútra SR Jozefa Reháka. Informuje o tom spravodajský portál noviny.sk. Polícia zatiaľ nechce poskytnúť žiadne bližšie informácie. Raziu vykonali elitní policajti priamo u neho doma v Šali.  

Policajné záťahy prebehli aj na ďalších miestach, pri ktorých boli zadržaní viacerí bývalí policajti z krajského policajného riaditeľstva v Bratilslave, ako aj ďalší vysokopostavný príslušník sisky

 

"O dnešnej policajnej akcii nemáme žiadne oficiálne informácie. Nepoznáme skutkové podstaty, ktorých sa to má týkať, zoznam osôb, ani obdobie, počas ktorého sa mala protiprávna činnosť udiať. Z uvedeného dôvodu nevieme posúdiť ani či súvisela s SIS. Preto sa dnes nevieme a nemôžeme meritórne k danej veci vyjadriť," uviedla SIS v stanovisku pre TV JOJ. Aktuálne však nie známe čoho by sa malo zatknutie týkať. 

 

Ako informoval denník N, v putách skončil aj bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech. Jeho zatknutie má pritom súvisieť s kauzou Očistec. Táto akcia pravdepodobne súvisí s výpoveďou bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a aj samotného bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Bernarda Slobodníka.

 

V priebehu včerajšieho večera pritom vykonala NAKA zásah aj v spoločnosti Penta. Na výsluch predviedli šéfa Jaroslava Haščáka, ktorý čelí obvineniam z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila. Po ukončení vypočúvania bolo voči Haščákovi vznesené obvinenie, pričom on akúkoľvek vinu odmieta. Prípad pritom súvisí s aktivitami bývalého príslušníka SIS Ľubomíra A. 

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: V centrále Penty zasahovala polícia! Cieľom boli partneri spoločnosti vrátane šéfa Haščáka

 

Správu budeme aktualizovať. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies