Legendárna ABBA vydá po 40 rokoch nový album

NETKY.SK • 3 September 2021, 8:37 • 2 min
Legendárna ABBA vydá po 40 rokoch nový album

BRATISLAVA - Kapela pripravila pre fanúšikov a fanúšičky koncerty so špeciálnymi vizuálnymi efektmi.

slovakia

left justify in out

Švédska popová skupina ABBA sa po neuveriteľných 40 rokoch vracia na scénu s novým albumom, ktorý dostal názov Voyage. Vyjde 5. novembra a bude obsahovať 10 nových skladieb.

 

Formácia z nich už predstavila dve piesne, a to I Still Have Faith in You a Don’t Shut Me Down. „Najprv sme mali len dve skladby. Potom som povedal, že by sme možno mohli spraviť aj ďalšie,“ uviedol člen skupiny Benny Andersson.

 

 

Jeho kolega Björn Ulvaeus dodal, že skladba I Still Have Faith in You je o samotnej kapele. „Nedá sa ani predstaviť si, že po 40 rokoch vydáte nový album, stále ste najlepšími priateľmi, stále si to všetci užívate a ste tomu oddaní. Kto to môže zažiť? Nikto“.

 

Možno vás zaujmeKapela No Name predstavila v deň svojho 25. výročia novú skladbu Elity

 

Kapela si pripravila aj originálny koncertný projekt. Po prvý raz ho predstaví 27. mája 2022 v Olympijskom parku kráľovnej Alžbety v Londýne. Podľa doterajších informácií sa fanúšikovia a fanúšičky môžu tešiť na digitálnu verziu skupiny spolu s 10-člennou sprievodnou kapelou. Na pódiu sa však neobjavia žiadne hologramy.

 

 

Andersson, Ulvaeus a ich kolegyne Agnetha Fältskog a Anni-Frid Lyngstad počas piatich týždňov zaznamenávali s pomocou 160 kamier live verzie všetkých 22 najväčších hitov, ktoré odznejú na vystúpeniach.

 

Technický tím sa pritom snažil zachytiť každú emóciu a dušu skupiny. Výsledný materiál zakomponujú do koncertov. Ako budú napokon vyzerať, zostáva prekvapením.

 

Na šou spolupracuje spoločnosť zameraná na špeciálne efekty Industrial Light & Magic, ktorú založil filmár George Lucas.

 

Prečítajte si ajJožo Ráž: Teraz je vhodná doba modliť sa!

 

ABBA vznikla v roku 1972. Na trh uviedla osem albumov, pričom zatiaľ posledný The Visitors vyšiel v novembri 1981. Na konte má množstvo hitov ako napríklad Mamma Mia, Dancing Queen, Money, Money, Money, SOS, The Winner Takes It All, Super Trouper či Thank You For The Music. V roku 2010 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona