V noci môžu teploty klesnúť k mínus štyrom stupňom Celzia

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 21:11 • 2 min
V noci môžu teploty klesnúť k mínus štyrom stupňom Celzia

BRATISLAVA – V noci z utorka na stredu (13. 5.) bude na celom Slovensku mrznúť.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa pred nízkymi teplotami a prízemným mrazom. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

 

Výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami vydal pre celé Slovensko. Miestami sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu do mínus štyroch stupňov Celzia.

 

SHMÚ upozorňuje, že mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a teplomilné rastliny. Výstraha platí od polnoci do 7.00 h.

 

 

Okrem toho vydali meteorológovia výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách. V Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji môže vietor dosiahnuť rýchlosť v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu.

 

Predstavuje to potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pešiu turistiku a horolezectvo. Výstraha platí predbežne od stredy od 20.00 h do štvrtka (14. 5.) do 6.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies