Favoriti na úvod osemfinále podľahli, hrdinami zápasov Haaland a Saul

NETKY.SK • 19 Február 2020, 09:13 • 2 min
Favoriti na úvod osemfinále podľahli, hrdinami zápasov Haaland a Saul

Dva silné celky, od ktorých sa vo včerajších úvodných osemfinálových bojoch čakalo víťazstvo, bohužiaľ pre fanúšikov podľahli na ihriskách súperov. Liverpoolu sa v Mdride nepodarilo skórovať, PSG v Nemecku nestačil ani presný zásah Neymara.

slovakia

left justify in out

Spomienky na finále

Zverenci Jürgena Kloppa sa vrátili na madridský štadión Wanda Metropolitano, kde v predchádzajúcej sezóne slávili finálový triumf nad Tottenhamom Hotspur. Z vtedajšej základnej zostavy chýbal jedine stopér Joel Matip, ktorého nahradil Joe Gomez.

 

img

 

Domáci rýchlo skórovali

Začiatok však hosťom nevyšiel, už vo 4. minúte nedokázali odvrátiť rohový kop, k lopte sa dostal Saul Niguez a z bezprostrednej blízkosti otvoril skóre. Situáciu ešte skúmal VAR pre možný ofsajd, no odobril expresný otvárací zásah. Nemecký tréner nikdy v LM nevyhral duel proti domácemu španielskemu tímu a jednoduché to nemal ani tentoraz. 

 

 

Neporaziteľný Simeone

Atletico je na vlastnom trávniku v LM nesmierne silné, v predchádzajúcich jedenástich domácich vystúpeniach v play off udržalo desaťkrát čisté konto. Kouč Diego Simeone na jeho lavičke nikdy domáci vyraďovací súboj neprehral, klub celkovo prehral na svojej pôde v európskych súťažiach jediný zápas z predchádzajúcich 25. 

 

Zranenie Maného 

Do druhého polčasu poslali obaja tréneri čerstvú krv. Simeone vystužil stred poľa Marcosom Llorente, ktorý vystriedal Thomasa Lemara, Klopp nútene vytiahol Divocka Origiho namiesto zraneného Maneho. Liverpoolu sa už v zápase nepodarilo ani vyrovnať. Môže si byť však istý, že na domácom Anfiled Road ho budú viesť fanúšikovia dopredu. veď si len spomeňte na minuloročné zápolenie s FC Baecelona.

 

img

 

Neymarov návrat 

Do zostavy PSG sa po štvorzápasovej absencii zavinenej zranením vrátil Neymar. Zvýšil ofenzívny potenciál, ktorým obe mužstvá bohato disponujú, veď Dortmund skóroval v predchádzajúcich šiestich stretnutiach 24-krát. Borussia od úvodu stupňovala na domácom štadióne tempo, otvárací zásah to však neprinieslo.

 

img

 

VAR rozhodoval o góle

Dortmundu sa na rozdiel od Paríža darila medzihra a priebeh zápasu sa po zmene strán viac otvoril. Hviezdou stretnutia bola jednoznačne zimná posila Dortmundu Erling Braut Haaland. Práve on otvoril skóre, keď v 69. minúte dorazil loptu do siete po zblokovanom pokuse Raphaela Guerreira. VAR posúdil, že pri gólovej akcii nezahral rukou. PSG rýchlo odpovedal, v 75. minúte Mbappe prerazil cez defenzívu súpera a Neymar zužitkoval ponuku na vyrovnanie.

 

Haaland sa ukázal 

Rovnovážny stav však vydržal len dve minúty, Haaland si prebral loptu a spoza šestnástky ľavačkou nechytateľne vrátil Borussii vedenie, ktoré si udržala do záverečného hvizdu. Pre PSG však ešte nie je nič stratené. Staší keď si v domácom Parku Princov udrťí čisté konto a podarí sa mu skórovať aspoň raz. Za takéhoto stavu by postúpil do štvrťfinále práve francúzsky gigant. 

 

 

Osemfinálové zápasy Ligy majstrov:

Atletico Madrid - FC Liverpool 1:0 (1:0)

Gól: 4. Saul Niguez. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), ŽK: Correa - Mane, Gomez

Atletico: Oblak - Vrsaljko, Savič, Felipe, Renan Lodi - Koke, Niguez, Thomas, Lemar (46. Llorente) - Correa (77. Costa), Morata (70. Vitolo)

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson (80. Milner), Fabinho, Wijnaldum - Salah (72. Oxlade-Chamberlain), Firmino, Mane (46. Origi)

 

Borussia Dortmund - Paríž St. Germain 2:1 (0:0)

Góly: 69. a 77. Haaland - 75. Neymar. Rozhodoval: Lahoz (Šp.), ŽK: Witsel - Gueye, Neymar, Meunier, Verratti

Dortmund: Bürki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro - Sancho (90. Schmelzer), Haaland, Hazard (68. Reyna)

PSG: Navas - Meunier, Kimpembe, Thiago Silva, Kurzawa - Verratti, Marquinhos, Gueye - Di Maria (77. Sarabia), Mbappe, Neymar

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies