V Nitre dokončujú výstavbu nájomných bytov a pripravujú obnovu ihrísk

NETKY.SK • 22 Jún 2022, 16:00 • 2 min
V Nitre dokončujú výstavbu nájomných bytov a pripravujú obnovu ihrísk

NITRA – Výstavba bytového domu na sídlisku Diely v Nitre s 33 nájomnými bytmi je pred ukončením.

slovakia

left justify in out

Celkové náklady na stavbu nájomných bytov dosiahli 2 355 664 eur. Mesto Nitra sa podieľalo sumou 281 954 eur, zo Štátneho fondu rozvoja bývania bolo uhradených 1 322 890 eur a zvyšných 750 820 eur tvorila dotácia Ministerstva dopravy a výstavby SR, informoval primátor Nitry Marek Hattas. Výstavba bytového domu sa začala v júli minulého roka. Oficiálny termín ukončenia je 30. jún 2022. Bytový dom má 6 nadzemných podlaží a skladá sa z 12 jednoizbových a 21 dvojizbových bytov. Súčasťou objektu je 48 parkovacích miest, detské ihrisko, kontajnerové stojisko a sadové úpravy.

 

img

 

Mesto Nitra pripravuje revitalizáciu detských ihrísk. Obnovou ich v rôznych mestských častiach prejde celkovo 16. Mesto pôvodne vyčlenilo na opravu a modernizáciu ihrísk viac ako 338 000 eur. Ďalších 130 000 eur má ísť na nákup mobiliára a revitalizáciu parku v bývalých kasárňach pod Zoborom. Mestskí poslanci budú tento týždeň na svojom zasadnutí (23. 6.) schvaľovať na ihriská ďalších takmer 100 000 eur.

 

img

 

Ako informovala radnica, pôvodne rozpočtované výdavky na stavebné práce a ďalšie úpravy už nezodpovedajú súčasným cenám na trhu. „Preto navrhujeme dofinancovanie revitalizácie detských ihrísk zo zdrojov vyčlenených pre výbory mestských častí a z prostriedkov z fondu mestského rozvoja,“ uvádza sa v materiáli určenom na rokovanie zastupiteľstva.

 

Možno vás zaujme: Ak cestujete do Chorvátska, takýto občiansky vám neplatí!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies