Ak by parlamentné voľby boli dnes, nová strana by ich vyhrala s veľkým náskokom, Kotlebovci prudko klesajú

NETKY.SK • 28 Február 2021, 13:50 • 2 min
Ak by parlamentné voľby boli dnes, nová strana by ich vyhrala s veľkým náskokom, Kotlebovci prudko klesajú

BRATISLAVA - Voľby by vyhrala strana, ktorá v prieskume získala 23% hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý zverejnila TV Markíza v relácii Na telo. Prieskum sa uskutočnil 17. až 24. februára na vzorke 1 018 respondentov.

slovakia

left justify in out

Ak by sa parlamentné voľby konali v druhej polovici februára, vyhrala by ich strana Hlas - Sociálna demokracia (Hlas-SD) so ziskom 23% hlasov. 

 

EXKLUZÍVNY PRIESKUM: KOTLEBOVCI STRÁCAJÚ DYCH, RASTÚ PROGRESÍVCI Aj dnes vám ponúkame výsledky úplne čerstvého...

Uverejnil používateľ Na telo s Michalom Kovačičom Nedeľa 28. februára 2021

 

Ostatné strany


Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS) so ziskom 12,9%. Nasledujú hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) so ziskom 10,4%, Smer - Sociálna demokracia (Smer-SD) s 9,2%, Progresívne Slovensko (PS) so 6,7%, Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) so 6,6% a hnutie Sme rodina so ziskom 5,2%. Do parlamentu by sa dostala aj strana Za ľudí so ziskom 5,2% hlasov.

 

img

 

Naopak, pred bránami zákonodarného zboru by ostali Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) so ziskom 4,9% a takisto Strana maďarskej komunity (SMK) so ziskom 3,5% alebo Slovenská národná strana (SNS) s 2,8%.

Pokiaľ ide o kreslá v parlamente, Hlas by na základe získaných preferencií obdržal 44 mandátov, SaS 24, OĽaNO 20, Smer-SD 17, PS 13, ĽSNS 12, Sme rodina a Za ľudí rovnako po 10 mandátov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona