Znie to ako z inej planéty! Taký je nový hit s názvom AI od slovenskej skupiny WAWAWU

NETKY.SK • 7 August 2023, 11:26 • 2 min
Znie to ako z inej planéty! Taký je nový hit s názvom AI od slovenskej skupiny WAWAWU

BRATISLAVA - Do slovenských rádií mieri chytľavý letný hit, o ktorý sa postarala košická dvojica WAWAWU. Producenti Martin Ferenčík a Robert Tkáč tentokrát siahli po zahraničnej spolupráci a v spojení s nemeckým štúdiom The Dor Brothers vznikol pôsobivý videoklip k ich aktuálnemu štvrtému singlu s názvom AI (artificial intelligence), v preklade umelá inteligencia.

slovakia

left justify in out

„Text piesne vyzdvihuje jedinečnosť prežívania ľudských pocitov či už pozitívnych alebo menej pozitívnych. V skratke dar toho, že môžeme cítiť a vnímať je výsada nás ľudí a mali by sme si toho byť vedomí. Evolúcia a technický pokrok ide naozaj rýchlo vpred no netreba zabúdať čím sa my, ako ľudia líšime od našich výtvorov. AI je tiež o tom, že neľudská bytosť sa snaží pochopiť, čo vlastne láska je.“ Vysvetľuje Róbert Tkáč.

 

Autorkou textu ku v poradí štvrtému singlu skupiny WAWAWU je rovnako rodáčka z Košíc, Denisa Gajarská, ktorú fanúšikovia poznajú zo skupiny Dennyiah. Chytľavý a dynamický track AI naspievala samotná Deny, ktorá svojou úžasnou farbou hlasu dodala singlu tú správnu atmosféru. Vo videoklipe sa objavuje aj jej tvár. V texte opisuje vzácnosť prežívania lásky v ľudskej forme. "Chcem nájsť všetky vrcholy a pády ľudského druhu, aby sme pochopili, čo nazývate láskou," povedala Denisa Gajarská.

„Spolupráca s Deny, bola fantastická. Napísala vynikajúci text, ktorý posunul celý singel oveľa ďalej než sme čakali. Skladba konečne dostala svoju tvár. Pomenovali sme ju AI (artificial intelligence). AI je téma, ktorá momentálne rezonuje,“ prezradil Martin Ferenčík.

 

Skladbu zmixoval Samo Pospíšil, o finálny mastering sa postaral známy producent, skladateľ, spevák a masteringový inžinier Brad Grobler z Big Productions v holandskom Rotterdame. Skupina WAWAWU je pôvodom z Košíc a v tejto zostave sa duo Róbert Tkáč a Martin Ferenčík po prvýkrát predstavilo na scéne v roku 2020, kde v spolupráci s americkou divou Lillie Nicole McCloud vydali pilotný singel "I got a better man."

Druhý singel s názvom Your Science naspievala známa slovenská speváčka Misha. Nasledoval tretí úspešný singel s Linou Mayer "Turn back time," ktorý si okamžite získal svoje stále miesto v rebríčkoch slovenských rádií . „Reakcie na našu hudbu sú veľmi potešujúce a pozitívne. Častokrát nám hovoria, že to znie zahranične,“ dodáva Róbert Tkáč.

Obaja muzikanti majú za sebou dlhoročné skúsenosti z koncertovania a spoluprác s mnohými známymi menami na slovenskej i zahraničnej scéne, medzi inými aj Richard Müller, Kristína, Saul, Lillie Nicole McCloud, Robo Opatovský, Funkiez a ďalší. „Povedali sme si, že doteraz sme pracovali pre druhých a prišiel čas, aby sme začali pracovať aj na sebe a našej vízii a autorskej tvorbe. Robíme to s radosťou, veľkou pokorou, veríme, že naša hudba si nájde svojich fanúšikov.“ Prezradil Martin Ferenčík.

 

Fanúšikovia sa teda mohli tešiť na aktuálny singel AI, ktorý oficiálne vyšiel na všetkých streamingových platformách v piatok 4.augusta. Singel si môžete vypočuť na platformách TU alebo prostredníctvom YouTube nižšie. Okrem toho aktuálne WAWAWU pracujú na ďalších spoluprácach doma i v zahraničí, a teda veríme, že sa čoskoro dočkáme i koncertnej podoby hitov tohto ambiciózneho dua.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Sound Academy / Kristína Polerecká Foto: Sound Academy / Kristína Polerecká
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies