V nigérijských vodách uniesli ruských námorníkov a Ukrajinca

NETKY.SK • 8 Február 2017, 18:52 • 2 min
V nigérijských vodách uniesli ruských námorníkov a Ukrajinca

WARRI - Neznámi páchatelia uniesli siedmich ruských námorníkov a jedného ukrajinského námorníka z nákladnej lode vo vodách pri Nigérii. Oznámilo to dnes ruské veľvyslanectvo v tejto africkej krajine.

slovakia

left justify in out

Pred približne troma mesiacmi sa v nigérijských vodách stal podobný incident. Únoscovia odviedli do zajatia troch Rusov, námorníkov neskôr prepustili.

 

Únosy lodí či námorníkov sú pri atlantickom pobreží južne od Nigérie pomerne bežným javom. Páchatelia prepustia rukojemníkov zvyčajne po zaplatení výkupného bez zranení a lode vrátia po vyčerpaní ukradnutého paliva.

 

Ruské veľvyslanectvo v dnešnom odkaze na sociálnych sieťach uviedlo, že o pomoc pri hľadaní obetí požiadalo nigérijské úrady. Diplomatický úrad presný dátum tohto únosu nenapísal. Mužov odviedli z nákladnej lode BBC Caribbean plaviacej sa pod vlajkou Antiguy a Barbudy.

 

Nigérijská armáda ani polícia sa k incidentu bezprostredne nevyjadrili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies