V New Yorku sa zrútilo nadzemné parkovisko, o život prišiel jeden človek

NETKY.SK • 19 Apríl 2023, 08:45 • 2 min
V New Yorku sa zrútilo nadzemné parkovisko, o život prišiel jeden človek

NEW YORK - Najmenej jeden človek prišiel o život pri čiastočnom zrútení nadzemného parkoviska v newyorskej štvrti Manhattan. Zranenia utrpelo ďalších päť osôb. V noci na stredu to uviedol newyorský starosta Eric Adams.

slovakia

left justify in out

Trojposchodová garáž nachádzajúca sa na 57 Ann Street v blízkosti Brooklynského mosta a približne 800 metrov od newyorskej burzy cenných papierov sa zrútila v utorok v popoludňajších hodinách. Vonkajšia fasáda zostala neporušená, ale vnútorné podlažia sa zvalili na seba a zrútili, uviedol šéf newyorskej správy budov Kazimir Vilenchik. Úrady sa však obávajú, že by sa mohla zrútiť i vonkajšia kostra parkoviska.

 

Miestni hasiči pre obavy z porušenej statiky budovy nemohli zostať vnútri a preto pri pátracej a záchrannej akcii použili drony a robotického psa. Vilenchik vyhlásil, že v nadzemnom parkovisku sa v čase jeho zrútenia nachádzalo šesť ľudí. Jeden z nich prišiel o život a ďalší štyria boli prevezení do nemocnice. Ich zdravotný stav je stabilizovaný. Ďalší človek, ktorý sa nachádzal v zrútenej garáži, odmietol lekárske ošetrenie. Newyorskí predstavitelia vyzvali obyvateľov mesta, aby sa oblasti, kde k incidentu došlo, vyhli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies