Smer-SD chce zvolať ďalšiu mimoriadnu schôdzu. Požaduje prepustiť všetkých, o ktorých sa hovorilo na utajovanom stretnutí

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 06:11 • 2 min
Smer-SD chce zvolať ďalšiu mimoriadnu schôdzu. Požaduje prepustiť všetkých, o ktorých sa hovorilo na utajovanom stretnutí

BRATISLAVA - Strana Smer-SD plánuje zvolať ďalšiu mimoriadnu schôdzu parlamentu. Tentokrát bude požadovať prepustenie z väzby všetkých tých, o ktorých sa hovorilo na utajovanom stretnutí v budove SIS 17. mája a zúčastnili sa jej špičky štátu so zástupcami bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

Médiám to v stredu v Národnej rade (NR SR) povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Doplnil, že budú žiadať vyvodenie zodpovednosti voči špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi, ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi a predsedovi Špecializovaného trestného súdu Jánovi Hrubalovi.

 

Vyšetrovatelia ovplyvňujú svedkov
„Rešpektujúc neverejnosť rokovania Národnej rady SR môžem potvrdiť, že prebehli v pléne udalosti, ktoré definitíve potvrdili, že všetci účastníci otvorene klamali o priebehu stretnutia zo 17. mája. V reakcii na to podáme návrh na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze. Takýto škandál ešte Slovensko nezažilo. Vo štvrtok sa verejnosť dozvie viac," zdôvodnil Fico. Doplnil, že ide o škandál, aký Slovensko zatiaľ nezažilo, čím tak reagoval na slová predsedu parlamentu Borisa Kollára.

 

 

Ten pred médiami priznal, že stretnutie sa týkalo ovplyvňovania výpovedí svedkov obvinených  v rôznych prípadoch. V pléne to mal potvrdiť aj premiér Eduard Heger, ktorý včera vystúpil počas mimoriadnej schôdze parlamentu.  


Má dochádzať ku koordinácii výpovedí jednotlivých univerzálnych svedkov, ktorí sú za prospech pre seba alebo iného ochotní rozprávať na iných to, čo sa im povie, alebo to, čo od nich niekto žiada za účelom iného poškodiť. 

 

Prečítajte si tiež: Vladimír Pčolinský do parlamentu nepríde! Vyjadrili sa viacerí politici, Fico sa obul do Lipšica

 

Pčolinský nakoniec neprišiel 

Zamietnutie prevozu z väzby obvineného Vladimíra Pčolinského do parlamentu špeciálnym prokurátorom, označil Fico za možný protiústavný krok.

 

"Ak si NR SR niekoho pozve na rokovanie, tak by tam mal byť prítomný," vyhlásil. Zdôraznil, že parlament je najvyšší orgán štátu. "Je to hrubé poníženie predsedu parlamentu a celej NR SR," reagoval Fico na kroky Daniela Lipšica.  

 

"Padlo rozhodnutie, že Národná rada si želá prítomnosť bývalého riaditeľa SIS Pčolinského. Toho Pčolinského, ktorého dali do basy, aby ho umlčali," uviedol líder Smeru.

 

Poukázal aj na medializované vyjadrenia, že Vladimír Pčolinský bol ochotný a chcel prísť pred parlament rozprávať"Bol to on a SIS pod jeho vedením, ktorá otvorila tému zneužívania trestného systému, ovplyvňovania svedkov a udavačov, no a pravdepodobne zavadzal, tak ho veľmi rýchlo zatvorili do väzby," skonštatoval Fico.

 

Mohlo by vás zaujímať: Boris Kollár priznal, že bol iniciátorom stretnutia v budove SIS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona