Ministerstvo školstva zverejnilo detaily o výkonnosti verejných vysokých škôl. Chce tým zlepšiť prehľad o možnostiach štúdia na Slovensku

NETKY.SK • 22 Február 2024, 16:30 • 2 min
Ministerstvo školstva zverejnilo detaily o výkonnosti verejných vysokých škôl. Chce tým zlepšiť prehľad o možnostiach štúdia na Slovensku

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky spúšťa webovú stránku s merateľnými ukazovateľmi výkonnosti verejných vysokých škôl na Slovensku. Výšku štátnej dotácie prvýkrát ovplyvňuje aj kvalita a výkon vysokých škôl.

slovakia

left justify in out

Rezort školstva zavádza interaktívnu webovú stránku s merateľnými ukazovateľmi verejných vysokých škôl, založenými na štatistických dátach o študentoch, zamestnancoch a výstupoch z tvorivých aktivít.

„V rámci spracovania dátových podkladov pre výkonnostné zmluvy sme pripravili verejne prístupnú interaktívnu webovú stránku, prostredníctvom ktorej je možné získať prehľad o plnení štátom určených výkonnostných ukazovateľov. Je určená pre odborníkov, ale aj širokú verejnosť,“ uviedol minister Tomáš Drucker. Údaje poslúžia aj záujemcom o štúdium na slovenských vysokých školách.

Webová stránka obsahujúca dáta pre výkonnostné zmluvy verejných vysokých škôl je dostupná na webovom sídle ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže a bude každý rok doplnená o aktuálne údaje.

„Dátové prehľady o vysokých školách na Slovensku nemajú za cieľ rozdeľovať slovenské verejné vysoké školy na kvalitné a nekvalitné. Poukázaním na ich výkonnosť, možnosti hlbšej diverzifikácie a profilácie chceme sprostredkovávať verejnosti overené informácie a zároveň umožniť získať lepší prehľad o možnostiach štúdia na Slovensku. Dáta sú dostupné na úrovni celých škôl, jednotlivých fakúlt aj študijných odborov,“ dodal štátny tajomník Róbert Zsembera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies