V New Yorku majú extrémne horúčavy! Občanom odporúčajú nevychádzať von

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 18:40 • 2 min
V New Yorku majú extrémne horúčavy! Občanom odporúčajú nevychádzať von

NEW YORK - V New Yorku majú všetci hromadnú dovolenku, aby sa vonku "neuvarili". V „betónovej džungli“ totiž namerali 95 fahrenheitov, čo predstavuje okolo 35 stupňov Celzia. Medzi betónovými husto pri sebe stojacimi budovami bez tieňa je táto teplota však pocitovo vyššia.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady odporúčajú Newyorčanom, aby nevychádzali z domu, alebo sa zdržiavali na vo verejných zariadeniach (bazény, knižnice, komunitné centrá), ktoré sú klimatizované.

 

V nedeľu hlásili 31 stupňov a na pondelok predpovedali teplotu až nad 37 stupňov Celzia. V New Yorku nebolo takto horúco od roku 1929. Výstraha pred extrémnymi horúčavami platí od 11 do 20 hodiny. Školy sú zatvorené, alebo fungujú len v doobedných hodinách a firmám je odporúčané dať zamestnancom voľno. Každý má za úlohu chladiť sa. Úrady taktiež vyzvali ľudí, aby kontrolovali svojich susedov a príbuzných, keby náhodou skolabovali.

 

Infraštruktúra mesta je tvorená prevažne asfaltom a kovom, čo zachytáva teplo. V New Yorku je v priemere o 10 stupňov teplejšie ako v okolitých oblastiach.  

 

Meteorológovia hlásia na utorok dážď, ktorý by mal mesto schladiť zo 37 na 26 stupňov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies