Klimatickí aktivisti v Nemecku protestovali proti umelému zasnežovaniu svahov

NETKY.SK • 19 December 2022, 09:00 • 2 min
Klimatickí aktivisti v Nemecku protestovali proti umelému zasnežovaniu svahov

AUSGBURG - Nemeckí klimatickí aktivisti protestovali v nedeľu proti umelému zasnežovaniu snežnými delami na lyžiarskych svahoch, pričom poukázali na ich dôsledky na životné prostredie. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Členovia zoskupenia Mountain Wilderness (MW) sa zišli v meste Garmisch-Partenkirchen pri stanici lanovky Hausberg v lyžiarskom stredisku Garmisch Classic. Snažili sa upozorniť na to, koľko energie a vody je potrebné využiť pri zariadeniach určených na umelé zasnežovanie. Niektorí demonštranti mali plagáty s nápismi "Plytvajte energiou – bez nás!" Pôvodne chceli aktivisti vyobraziť veľký znak mieru i slogan na lyžiarskom svahu s použitím biologicky odbúrateľného náteru, to sa však nevydarilo, pretože v dôsledku mimoriadne chladného počasia s teplotami do –16 °C technika zlyhala. Podarilo sa im vytvoriť len znak mieru, slová "Šetrite energiu" však už pridať nedokázali. Zhromaždenie, na ktoré prišla zhruba desiatka ľudí, polícia rozpustila s tým, že nebolo vopred zaregistrované, píše DPA. Organizátorov obvinili z priestupku a polícia im môže udeliť pokutu až do 3000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies