V New Yorku je na predaj dom, kde svoje detstvo strávil prezident Trump

NETKY.SK • 18 September 2019, 10:10 • 2 min
V New Yorku je na predaj dom, kde svoje detstvo strávil prezident Trump

WASHINGTON - Rodinný dom v newyorskej štvrti Queens, v ktorom súčasný prezident USA Donald Trump strávil rané detstvo, je opäť na predaj. Predchádzajúci pokus predať ho v dražbe za tri milióny dolárov nevyšiel. Tá súčasná je vyhlásená od februára tohto roku.

slovakia

left justify in out

Dvojpodlažný dom v tudorovskom štýle postavil v roku 1940 Trumpov otec Fred. Vo februári tohto roku sa jeho cena v dražbe pohybovala na úrovni 2,9 milióna dolárov, čo je trojnásobok trhovej ceny domov v tejto oblasti. Ponuka však bola takmer okamžite stiahnutá z dôvodu príliš vysokej pozornosti médií.

 

img

 

Súčasný majiteľ získal dom Trumpovho raného detstva začiatkom roku 2017 za 2,14 milióna dolárov. Novodobudnutý majetok sa pokúsil "kapitalizovať", keď v ňom ponúkal ubytovanie cez webovú stránku Airbnb, a to za 725 dolárov za deň, čo je tiež výrazne vyššia cena za prenájom ako v domoch v okolí.

 

img

 

V roku 2008 sa táto nehnuteľnosť spájaná s Trumpom predala za 782 000 dolárov, čo zodpovedá priemerným cenám v danej štvrti. Ako dodal NYT, tentoraz cena draženého domu nebola zverejnená. Tie sa podľa miestneho zákona príjimajú do 10. novembra. Orientačna cena vo videu je ešte z dražby v roku 2017. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies