Africký štát Botswana bol ocenený za úsilie o reguláciu tabaku

NETKY.SK • 7 Február 2024, 16:30 • 2 min
Africký štát Botswana bol ocenený za úsilie o reguláciu tabaku

GABORONE - Botswana v pondelok (5. 2. 2024) podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva dostala od Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) ocenenie za integritu za dosiahnutie míľnika v úsilí o kontrolu tabaku

slovakia

left justify in out

Toto ocenenie bolo udelené na 10. zasadnutí Konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru WHO o kontrole tabaku (FCTC), ktoré sa konalo v Paname 5. – 10. februára. „Ocenenie bolo osobitným uznaním úsilia Botswany chrániť verejné zdravie zabezpečením toho, že tabakový priemysel nespôsobuje nenáležitý vplyv alebo tlak v žiadnom z jeho procesov formulovania alebo implementácie politiky verejného zdravia v súlade s Rámcovým dohovorom WHO o tabaku. Control (FCTC),“ uviedol Christopher Nyanga, hovorca botswanského ministerstva zdravotníctva, vo vyhlásení pri vyhlásení ceny.

Zákon o kontrole tabaku v Botswane prísne zakazuje akúkoľvek formu príspevkov alebo iniciatív sociálnej zodpovednosti firiem z tabakového priemyslu. Botswana je presvedčená, že ponuka a dopyt po tabakových výrobkoch by mali byť regulované tak, aby tí, ktorí tabak užívajú, tak robili s vedomím jeho zdravotných dôsledkov na nich a ich okolia, uvádza sa vo vyhlásení.

 

Nyanga uviedol, že ministerstvo odporúča Batswane, aby naďalej prevzala osobnú zodpovednosť za svoje zdravie, najmä za zraniteľné skupiny obyvateľstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Li Yahui
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies