Ladislav Bašternák čelí ďalšej obžalobe

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 20:00 • 2 min
Ladislav Bašternák čelí ďalšej obžalobe

BRATISLAVA - Známy podnikateľ má na krku novú obžalobu, ktorú na neho podal prokurátor. Dôvodom je rezidencia Bonaparte, kde žil napríklad aj Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Ako informuje TV JOJ, prokurátor tvrdí, že Bašternák a jeho spoločníci „nafúkli“ hodnotu luxusného bytového domu s cieľom zarobiť na daňových vratkách. 

 

img

 

Fiktívne sumy, ktoré uvádzali v nákladoch, im mali zabezpečiť vratky za takmer milión eur. Podľa dozorového prokurátora bol rozdiel v cene až o jednu tretinu.   

 

„Nehodnotil by som to ako nejakú sofistikovanú činnosť, ja si myslím, že skôr išlo o to, že títo páchatelia sa spoliehali na to, že ich daňový úrad neskontroluje a ani sa to nestalo," povedal prokurátor ÚŠP Ján Šanta v 24 podcast TV JOJ. 

 

Prečítajte si tiež: Niekdajší slovenský mafián uspel na Európskom súde pre ľudské práva

 

Vyšetrovanie trvalo 6 rokov a museli počas neho vykonať aj hĺbkové vrty. Pri stavbe komplexu napríklad použili iné materiály, aké uvádzali v zmluvách. 

 

img

 

Bašternákov advokát vyhlásil, že žiadnu obžalobu zatiaľ nevidel a nechcel sa k tomu vyjadrovať. 

 

Podnikateľa doteraz dva razy odsúdili za daňové trestné činy a za mrežami strávil celkovo 3 roky. V súčasnosti je na slobode. Teraz mu hrozí 7 až 12 rokov odňatia slobody. 

 

Možno vás zaujme: Razia v Moldave nad Bodvou je po 9 rokoch uzavretá. Aký je verdikt?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies