V nemocnici otvorili zrekonštruované gynekologicko-pôrodnícke oddelenie

NETKY.SK • 17 September 2010, 07:11 • 2 min
V nemocnici otvorili zrekonštruované gynekologicko-pôrodnícke oddelenie

V nemocnici otvorili zrekonštruované gynekologicko-pôrodnícke oddelenie

slovakia

left justify in out

img

V levočskej nemocnici dnes slávnostne otvorili zrekonštruované gynekologicko-pôrodnícke oddelenie. Rekonštrukcia trvala viac ako dva mesiace a stála približne 300.000 eur.
„Tým, že sme otvorili toto oddelenie, znamená to prínos pre celú Levoču, ale aj jej okolie, hlavne pre mamičky, ktoré sa pripravujú na pôrod,“ konštatoval po otvorení primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský.
Oddelenie už nespĺňalo bežné štandardy ako iné nemocnice. Celé pôrodnícke oddelenie, vrátane novorodeneckej časti, prešlo veľkou rekonštrukciou. „Vynovené boli všetky podlahy, steny, elektroinštalácia, pôvodná ostala len chodba, ktorou sa na oddelenie prichádza,“ priblížil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči Martin Smolko. Investovalo sa aj do technického vybavenia oddelenia, zakúpil sa napr. nový anestéziologický prístroj, zlepšil sa tiež prístup do operačnej sály. Primár predpokladá, že postupne sa bude v týchto krokoch pokračovať.
Levočská nemocnica oslavuje v tomto roku 110 rokov od svojho založenia. Veľkým prínosom pre zdravotnícke zariadenie bol vstup strategického partnera. „Tento krok nemocnicu stabilizoval, prináša to svoje ovocie aj v dosahovaných hospodárskych výsledkoch,“ zhodnotil Vilkovský. Financovať rekonštrukciu sa mestu podarilo práve vďaka prostriedkom, ktoré získalo predajom akcií nemocnice. „Spoločnosť Agel vstúpila do našej mestskej nemocnice, a tým naliala finančné prostriedky na rozvoj a rekonštrukciu jednotlivých pavilónov,“ zdôraznil Vilkovský.
Dodal, že v postupnej rekonštrukcii sa bude pokračovať, nasledovať by mala obnova urologického a psychiatrického oddelenia. To si vyžiada ďalší milión eur. Levočská nemocnica je pavilónového typu, čiže hospodárenie aj obnova je náročnejšia. „Musela sa tu prerábať komplet celá elektroinštalácia, čiže o to to bolo náročnejšie,“ zhodnotil primátor.
Rekonštrukcia oddelenia by mala prispieť k vytvoreniu štandardnej modernej pôrodnice v tomto regióne, cieľom tiež bolo zabezpečiť príjemné prostredie pre zamestnancov. V spišskom regióne je čo sa týka nemocníc dosť veľká konkurencia, okrem Levoče sa väčšie nemocnice nachádzajú aj v Poprade a Spišskej Novej Vsi. „Týmito vynovenými priestormi a naším prístupom k pacientkam chceme konkurovať týmto nemocniciam a zároveň aj zvýšiť počet zákrokov,“ povedal po otvorení Smolko. Počas posledných rokov sa tu počet pôrodov ročne pohyboval okolo 300. Prestavba by mala prispieť k lepšiemu individuálnemu prístupu k rodičkám, budúce mamičky napr. budú môcť byť v nemocnici v popôrodnom období aj so sprievodom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies